AKSARAY BELEDİYESİ SİVRİSİNEK VE DİĞER ZARARLILARA KARŞI SOKAK SOKAK İLAÇLAMA YAPIYOR

Aksaray Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit eden en önemli faktörlerden biri olan sivrisinek ve diğer zararlılara karşı 6 araç, 40 ekipman ve çok sayıda personelle mahalleleri düzenli olarak ilaçlıyor.

İlaçlama çalışmalarında Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenmiş ilaçlar tercih ediliyor. İnsan sağlığını tehdit eden Sivrisinek, kara sinek, kronomit ve diğer zararlılara karşı ilaçlama çalışmaları 48 mahallede günün belirli saatlerinde uzman ekiplerce yapılıyor. İlaçlama çalışmalarında Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatları ile oluşturulan ilaçlama ekipleri görev alıyor.

Aksaray Belediyesi, yaptığı ilaçlama çalışmalarının faydalı olması için bazı kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çalışmalar yapıyor. İnsan sağlığını tehdit eden zararlılar labaratuvar ortamında inceleniyor. İncelemeler sonucu elde edilen bilimsel verilerden hareket edilerek ilaçlama çalışmalarında kullanılacak ilaçlar belirleniyor.

Mahallelerde yapılan ilaçlamaların yanı sıra larvaların oluşumunu engellemek ve kalıcı çözüm üretebilmek adına kent merkezine yakın noktalardaki akarsular, dere yatakları, göletler, hayvansal işletmeler ve yeşil alanlarda sürekli ilaçlanıyor.

Aksaray Belediyesi yetkilileri, Aksaray Belediyesinin insan sağlığına zararlı her türlü etkeni ortadan kaldırmak için mücadele verdiğini belirterek vatandaşların da bu tür zararlıların oluşmaması ve tehdit haline dönüşmemesi için evlerinde veya bahçelerinde oluşan su birikintilerinin, göletlerin ve havuzların içerisinde bulunan suların sık sık değiştirilmesi gerektiğinin uyarısında bulundular.