AKSARAY’DA TRAFİK HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

Aksaray’da 5-11 Mayıs Trafik Haftası’nda yaya önceliğine vurgu yapmak için Ulu Cami önünden 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na kadar yürüyüş yapıldı. Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, İl Jandarma Komutanı Fuat Anık, Kurum Müdürleri trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek için öğrencilerle birlikte yürüdü. Yürüyüşün ardından Trafik Haftası Programı ve ‘Trafik Sergisi’ açılışı gerçekleşti.

Trafik Haftası programında konuşma yapan Emniyet Müdürü Ali Karabağ; “Meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazaların yüzde 17’si yayalara çarpma şeklindedir. Bu yüzden 2019 yılı ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ sloganıyla trafik yılı ilan edildi. Trafik Haftası nedeniyle sürücülerin yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla, şehir içi yol güzergâhlarına yaya önceliğine vurgu yapan yer ikonları ve çizgiler yapıldı. Bu hafta gerçekleşen etkinlikler ile yaya güvenliğini sağlanması amacıyla farkındalık oluşturulan etkinlikler gerçekleşmektedir” dedi.

Şehrimizde gerçekleşen trafik haftasına 9. kez Avrupa şampiyonu olan aynı zamanda Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu mezunu olan Milli Güreşçi Rıza Kayaalp’da katıldı.

Son Avrupa şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp konuşmasında; “Emniyet Müdürlüğümüz güzel bir proje yapmış. Bende bu projeye katılıp destek vermek istedim. Öğrencilere okulda öğretmenleri trafik kurallarına uymayı, saygıyı, sevgiyi öğretecekler sizlerde bu öğrendiklerinizi annenize, babanıza ve çevredeki arkadaşlarınıza öğreteceksiniz. Ülkede çift taraflı yollarla örmek alt geçitler yapmak medeniyettir. Ama yayalara yol vermekte medeniyettir” şeklinde konuştu.

Vali Ali Mantı yaptığı konuşmasında; Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın sloganıyla vatandaşlarımızın özellikle yayalara dikkat çekmek, trafikte meydana gelebilecek ihlallere, kazalara dikkat çekmek amacıyla Emniyet Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz programlar yapıyorlar. Hayat kutsaldır. Allah’ın verdiği bu can emanettir, bu emanete güzel ve dikkatli bir şekilde bakmalıyız. Trafik kurallara uymalıyız ve dikkat etmeliyiz. Kurallara uydukça toplumlar bizden memnun olur” dedi. Daha sonra geçtiğimiz ay bir trafik kazasına müdahale eden ve sürücünün hayatta kalmasına vesile olan polis memuruna, Vali Ali Mantı tarafından plaket verildi.

Tören sonunda Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Kara Yolları Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve AFAD Müdürlüğünün açtıkları stantları gezdi.

Aksaray Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce mini trafik parkuru kuruldu. Parkurda çocuklara yaya önceliği bilincinin oluşması için çocuklara test sürüşü yapıldı ve eğitim verildi.

Trafik Haftası Programına Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, İl Jandarma Komutanı Fuat Anık, Kurum Müdürleri, Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.