AKSARAY BELEDİYESİNDEN ALT YAPIYA BÜYÜK YATIRIM

Şehrin birçok noktasında yaptığı yatırımlarla vatandaşa modern bir şehirde yaşama imkânı sunan Aksaray Belediyesi, Büyük Bölcek ve Küçük Bölcek mahallelerine yağmur suyu hattı çalışması başlattı.

Yoğun yağış dönemlerinde aşırı su birikintilerinin yaşanması vatandaşın mağduriyetine sebebiyet veren ani su baskınları ve sel riskinin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak belediye su ve kanalizasyon ekiplerimiz yağmur suyu hattı çalışmalarına hız vermiştir.

Şehirde yağış sebebiyle yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla ilk olarak Büyük Bölcek mahallesi Şehit M. Ali Demir caddesi ve Küçük Bölcek mahallesi Şehit Muhsin Tuğrul caddesinde yağmur suyu hattı çalışmalarına başlayan kanalizasyon ekiplerimiz özverili ve mesaili yapılan çalışma neticesinde son sistem ekipman ve iş makinesiyle birlikte Q1000’lik betonarme boru ile toplamda 1050 m yağmur suyu hattını 60 iş günü olarak planlanmış olup,  planlanandan çok daha kısa sürede 25 iş gününde yapmıştır.

Yapılan bu yağmur suyu hattı neticesinde 30 metrelik yol üzerinde bulunan ve kanalizasyon hattına bağlı çalışıp kanalizasyon hatlarına aşırı yük getiren Q600’lük yağmur suyu hattınında bağlantısı sağlanmıştır.

Ayrıca yapılan yeni yağmur suyu hattı güzergahlarında muhtelif çaplarda kanalizasyon sistemine bağlı çalışan diğer yağmur suyu hatları da bu ana kollektöre bağlantısı yapılarak; kanalizasyon hatları rahatlatılmıştır.

İşin 1. Kademesi kapsamında 1050 m’lik kollektör hattı tamamlanmıştır. 2. Kademe kapsamında ise Q1000 mm çapındaki kollektör hattımızı Nakkaş ve Hasas mahallelerine taşıyarak bölgedeki yağmur suyu altyapı sıkıntısı giderilecektir.