İŞYERLERİNDE ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ BULUNAN İŞYERİ SAHİPLERİNİN DİKKATİNE!

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu’na Göre;

İşyerlerinde ticaret amacıyla kullanılmakta olan her türlü “ÖLÇÜ ve TARTI ALETLERİ” için her 2 (iki) yılda bir Dilekçe  ile, “MÜRACAAT ETME ve DAMGALAMA” mecburiyeti bulunmaktadır.

Bu Nedenle,

1. AÇIK ve KAPALI PAZAR YERLERİNDE:

Kapasitesi 2000 Kg. altındaki otomatik olmayan Ölçü ve Tartı Aletlerinden;

- Masa tipi, Asmalı, İbreli ve Elektronik Terazileri;

- Mekanik, Elektronik Baskül ve Kantarları;

- Hububat ve Sıvı Ölçekleri ile Uzunluk Ölçüleri kullanan Pazarcılar,

2. DİĞER SABİT İŞYERLERİNDEN;

Kapasitesi 2000 Kg. altında olan Mekanik Ölçü ve Tartı Aletlerinden:

- Masa Terazileri, İbreli Terazileri, Asma Terazileri ve Tek Kollu Baskül ve Kantarları, Hububat ve Sıvı Ölçekleri ile Uzunluk Ölçüleri kullanan işyerleri;

“02 OCAK 2021 – 28 ŞUBAT 2021” Tarihleri arasında Belediyemiz Ölçüler ve Ayarlar Memurluğu’na Dilekçeleri ile Müracaat Ederek Damgalama işlemlerini yaptırabilirler.

İşyeri sahiplerinin cezalı duruma düşmemeleri için: 02 OCAK 2021 – 28 ŞUBAT 2021 Tarihleri arasında “Minarecik Mahallesi ERAS İŞ MERKEZİ Zemin Kat No:10’da” bulunan Belediye Ölçüler ve Ayarlar Memurluğu’na Müracaat etmeleri Önemle duyurulur.