BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DOLAYISI İLE MESAJ YAYINLADI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’GENÇLERİMİZİN ENERJİSİ BİZE GÜÇ VERİYOR’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayınladı.

Aksaray’da gençlere yönelik hayata geçirdikleri projelere değinen Başkan Dinçer mesajında şu ifadeleri kullandı; ‘’Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki kahramanların 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Anadolu’ya ayak basarak Millî Mücadeleyi başlattıkları tarihi günün yıldönümünü milletçe idrak ediyoruz.

Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur. Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır.

Bu nedenle; gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve saygın Türkiye’si gençlerimizin omuzlarında yükselecektir.

Bu bilinçle bizlerde gençlerimizin kendilerini gerçekleştirebilmeleri için hayal ettikleri başarıya ulaşmaları için birçok projeyi hayata geçirdik. Gençlerimizi son teknolojik ürünleri yakından takip edebilmeleri kendi teknolojik ürünlerini kendileri üretebilmeleri için Aksaray Bilim Merkezimizi kurduk.

Gençlerimizi kitap okumaya teşvik etmek onlara kitap okuyup araştırma yapacakları ortam sunabilmek adına şehrimizdeki Kitap Konaklarının sayısını artırdık. Bedriye Medresesi’ni gençlerin ilgisini çekebilecek biçimde restore ederek içerisine Kitap- Kafe bölümü oluşturduk. Gençlerin sportif aktiviteler yapabilmelerine olanak sağlamak için mevcut parklarımıza futbol, basketbol ve voleybol sahaları inşa ettik.

Yıl boyunca gençler için bisiklet festivalleri, bilim fuarları, kitap günleri ve birçok farklı etkinlikte bir araya geliyoruz. Gençlerimizin enerjisi bizlere güç veriyor.

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve değerli Aksaraylı hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.