AKSARAY BELEDİYESİ’NİN KAPALI SEMT PAZARLARI TAKDİR TOPLUYOR

‘’PAZAR ALANLARIMIZI DAHA KULLANIŞLI VE DAHA MODERN HALE GETİREN BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile hayata geçirdiği yeni kapalı Pazar alanları ve mevcut Pazar alanlarının modernizasyonu çalışmaları takdir topluyor.

Modern kent yapısının bir gerekliliği haline gelen kapalı semt pazarlarında vatandaşlara ve Pazar esnaflarına iklim koşullarından etkilenmeden alışveriş yapabilme imkanı tanınıyor. Özellikle yağışlı günlerde ve normalin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hissedildiği dönemlerde Pazar esnafı ve vatandaşlar kullanışlılığını kaybetmiş Pazar alanlarında alışveriş yapmakta zorlanıyordu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de 50 aylık görev süreci içerisinde Cumhuriyet Mahallesi ve Yunus Emre Mahallelerinin kesişme noktasında çok amaçlı sosyal tesis ve kapalı Pazar alanını yaparak hizmete açtı.

Uzun yıllar boyunca vatandaşlara hizmet vermiş olan mevcut Pazar alanlarının da kullanışlılığı kaybetmesi sebebi ile çalışma başlatan Başkan Dinçer, pazar alanlarını baştan aşağı yeniledi.

Pazar alanlarının modernizasyonu çalışmaları kapsamında Taşpazar Mahallesinde Perşembe pazarı olarak adlandırılan Pazar alanı Hacılar Harmanı ve Selçuklu Mahallelerinin kesişme noktasında yeni yerinde hizmete girdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Kurtuluş Mahallesinde yaptığı ziyarette mahalle sakinlerinin talebi üzerine Kurtuluş Pazar alanında başlatılan yenileme çalışmaları da kısa sürede tamamlanarak hizmete sunuldu.
Vatandaşların yoğun olarak kullandıkları bir diğer Pazar alanı olan Cuma Pazarında da çalışma başlatılmıştı. Şifahane, Şamlı, Hassas, Nakkaş ve Zafer Mahallesinde ikamet eden vatandaşlara hizmet verebilecek kapasiteye uygun olarak hayata geçirilen Cuma Kapalı Semt Pazar alanı geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımı ile açıldı.

‘’BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ’’

Yıl boyunca tüm Pazar alanlarına haftanın belirli günlerinde tezgâh açan Pazar esnafları Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in hayata geçirdiği Kapalı Pazar alanları sayesinde yağışlardan ve sıcaklıklardan etkilenmeden satış yapabildiklerini söylediler. Esnaflar Pazar alanlarında yapılan yenilemeleri takdir ettiklerini ifade ettiler. Pazar alanlarının daha kullanışlı ve daha modern hale getiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e ve ekibine teşekkür ettiler.