SÜREKLİ BÜYÜYEN, GÖÇ ALAN VE HIZLA GELİŞEN AKSARAY İÇİN YENİ YOLLAR AÇILIYOR

BAŞKAN DİNÇER; “ŞEHRİMİZ İÇİN ALTERNATİF GÜZERGAHLAR OLUŞTURUYORUZ’’

Aksaray Belediyesi, imar planı dahilinde Belediye Meclisince onaylanan yeni imar yollarının açılması ve alt yapı eksikliklerinin tamamlanarak asfalt yapımı için çalışma başlattı.

Şehrin planlı büyümesini sağlamak vatandaşlara kolay ve konforlu ulaşım imkânı sunmak adına çalışmalar yapan Belediye ekipleri, ruhsatlanarak konut yapılaşması tamamlanan mahallelerde yeni yollar açıyor.

Hava şartlarının saha çalışmalarına uygun olması ile birlikte harekete geçen Aksaray Belediyesi ekipleri, daha önceden planlanan çalışmaları gerçekleştiriyor. Şehrin planlı büyümesi için meclis kararlarını uygulamaya koyan Belediye ekipleri, Somuncubaba Mahallesinde yeni yol açma çalışması gerçekleştirdi.

Belediye ekipleri Somuncubaba Mahallesindeki 6112. Sokakta 15 metre genişliğinde, 6123. Sokakta 10 metre genişliğinde ve 108. Cadde de 10 metre genişliğinde açtığı yeni yollarla toplamda Bin metre uzunluğundaki yeni yolun açılmasını sağladı. Belediye ekiplerince greyderler ve iş makinaları yardımı ile Somuncubaba Mahallesinde yeni yollar açıldı.

Somuncubaba mahallesinde imar planında belirlenen yollar sabahın erken saatlerinde başlatılan çalışma ile açıldı. Mahalle sakinleri çalışmaları memnuniyetle karşıladı. Önümüzdeki günlerde açılan yeni imar yollarında, alt yapı çalışmasının yapılacağı ve sıcak asfalt serimi ile ulaşıma açılacağı bildirildi.