BAŞKAN DİNÇER BEDİR MUHTAR CAMİ VE KÜLLİYESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN DİNÇER ‘’BU ANLAMLI PROJEYİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapımında tamamlanma aşamasına gelinen Bedir Muhtar Cami Külliyesinde incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in bölgenin çehresini değiştirmek için hayata geçirdiği Bedir Muhtar Cami ve Külliye projesi büyük oranda tamamlandı. Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi, kullanılan mimari yapısı ve modern görünümü ile dikkat çekici hale geldi.

Aksaray Belediyesi tarafından Bedir Muhtar Kabristanlığına inşa edilen Külliye yaklaşık Bin 500 Metrekare kapalı alana sahip. Cami içerisinde bay ve bayan bölümlerin ayrıldığı külliye projesinde bay bayan taziye evleri, şadırvan, abdesthane ve lavabolar da yer alıyor.

Bedir Muhtar Mahallesinde tarihi dokuyu yaşatmak için külliye projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Orta Anadolu’nun merkezinde yer alan Aksaray’ımızın tarihi geçmişine baktığımızda köklü kültürel zenginliklere sahip. Bizler şehrimize hizmet ederken bunu hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz. Geleceğe dair kalıcı eserler bırakmak için canla başla çalışıyoruz.

Bedir Muhtar Cami ve Külliye projemizi bu düşünce çerçevesinde hayata geçirdik. Projemiz modern mimariyle bölgenin çehresini değiştirdi. Projemiz Cami ile birlikte bir külliyede yer alması gereken sosyal donatılara yer verdik. Külliyemize manevi kimlik yükleyerek geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesi görmesini arzu ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.