AKSARAY’DA RAMAZAN DOLU DOLU GEÇİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’RAMAZAN GELENEKLERİMİZİ BU YILDA YAŞATIYORUZ’’

Ramazan Ayı’nın manevi iklimini ve paylaşma atmosferini şehrin tamamında yaşatmayı planlayan Aksaray Belediyesi, birçok sosyal ve kültürel organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Aksaray Belediyesi’nin Ramazan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerden olan dini eğitimler programı kapsamında AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerinde kadınlara Ramazan ayı boyunca tefsir, mukabele, dini değerler eğitimi ve İslam’a dair söyleşi programları gerçekleştiriliyor. Çocuklar ve yetişkinler içinde tiyatrolar ve gösteriler planlayan Belediye ekipleri geleneksel Ramazan geleneklerinin tümünü yaşatacak çalışmalar gerçekleştiriyor.

Yıl boyunca yaptığı sosyal yardım işlerini Ramazan ayında iki kat artıran Aksaray Belediyesi, 100 bin aileye Ramazan Pidesi ulaştırıyor. Belediye ekipleri ihtiyaç sahiplerinin adreslerine Ramazan kolileri teslim ediyor. Ayrıca 30 bin adet Aksaray Tahinli Pidesi de Ramazan sofralarında yerini alacak. Ramazan öncesinde günlük Bin kişilik sıcak yemek yardımı ramazanda iki katına çıkartılarak 2 bin kişiye ulaştırıldı. Ulu Cami önünde kurulan iftar çadırında ise günlük Bin 500 kişiye sıcak yemek ikramında bulunulacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ramazan ayının paylaşma, bereket ve bolluk ayı olduğu vurgulayarak sosyal faaliyetlerin Ramazan Ayı boyunca süreceğini kaydetti. Başkan Dinçer, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Biz, toplumumuzun dimağlarında yer edinen Ramazan geleneklerini bu yılda da yaşatmak istiyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan pidesi, tahinli pide, ramazan kolisi ve sıcak yemek servislerini artırarak sürdüreceğiz.” Dedi.