AKSARAY BELEDİYESİ VE GÜNEY KORE HOPE BRİDGE YARDIM DERNEĞİ KAHRAMANMARAŞ’TA YARALARIN SARILMASI İÇİN ORTAK HAREKET EDECEK

BAŞKAN DİNÇER; "KAHRAMANMARAŞ'A 300 KONTEYNER EV KURUYORUZ"

AKSARAY BELEDİYESİ VE GÜNEY KORE DERNEĞİNDEN KAHRAMANMARAŞ'A 1.9 MİLYON DOLARLIK YARDIM

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerden sonra Aksaray Belediyesi depremlerden etkilenen bölgelerde yaraların sarılması için tüm imkânlarını seferber ediyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, depremden en fazla etkilenen Kahramanmaraş’ta yaraların sarılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Türkiye'yi yasa boğan asrın deprem felaketi sonrasında depremden etkilenen vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamak ve yaralarını sarmak için birçok çalışma gerçekleştiren Aksaray Belediyesi, depremin ilk anlarından itibaren bölgeye teknik personeller, temizlik personelleri, iş makinaları ve yardım tırları sevk etti. Ayrıca depremzedelerin geçici barınma ihtiyacını karşılamak için ilk etapta 750 kişinin kalabileceği 90 adet çadır kent kurulmasına öncülük etmişti.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle Güney Kore merkezli Hope Bridge Yardım Derneği ile Aksaray Belediyesi depremden etkilenen bölgelerde insanların barınma ihtiyacını karşılamak için işbirliği halinde hareket edecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Aksaray Belediyemiz ile Güney Kore Hope Bridge Yardım Derneği ile imzaladığımız 1.9 Milyon Dolarlık protokol ile Kahramanmaraş’a 3️00 adet konteyner ev kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Hope Bridge Kore Afet Yardım Derneği ile yapılan işbirliğinin anlaşmasının içeriğinden bahseden Belediye Başkanı Dinçer, “Aksaray Belediyesi ve Hope Bridge Kore Afet Yardım Derneği arasında sağlanan işbirliği anlaşmasına göre depremden doğrudan etkilenen insanları korumak, depremzedelerimizin yaralarını sarmak ve deprem bölgesindeki insanların barınma ihtiyacını karşılamak için ortak hareket ediyoruz. Düzenlediğimiz, işbirliği protokolüne göre; geçici barınma tesislerinin üretimi, kurulumunun yanında geçici konut tesislerinin tesliminde ve akademik, kültürel ve tanıtım faaliyetleri yoluyla depremzedelere her konuda destek sağlıyoruz.

Aksaray ve Hope Bridge Derneği işbirliği çerçevesinde ortak hareket ederek depremzede ailelerimize yaşam alanı oluşturmayı ve geçici süreliğine de olsa normal hayat şartlarında bir yaşam sürdürmelerine olanak sağlayacağız” dedi.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in, Kore heyeti ile yaptığı görüşmede hemşehrimiz Güney Kore Ticaret Müşaviri Münir Oğuz’da eşlik etti. Başkan Dinçer, işbirliği anlaşmasında katkılarından dolayı Hope Bridge Kore Afet Yardım Derneği yönetimine teşekkür etti.