BAŞKAN DİNÇER ALMANYA’DA GURBETÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Her fırsatta vatandaşlarla biraraya gelmek için çeşitli programlar düzenleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Almanya’da gurbetçilerle buluştu.

Almanya’da Aksaraylıların yoğun olarak yaşadığı Württemburg bölgesinde Stuttgart şehrinde Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; esnaf ziyareti, camii, vakıf ve gurbetçi derneklerinde ziyaretlerde bulundu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 3 gün süren yurtdışı ziyaretinde Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak’ı ziyaret ederek Aksarayspor forması hediye etti. Stuttgart Başkonsolosluğunda Eğitim Ataşesi Mustafa Yanmaz ile de buluşan Başkan Dinçer, programına esnaf ziyareti ile devam etti.

Dolu dolu geçen Almanya programı kapsamında Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; Stuttgart Müsiad Başkanı Duran Tok ve yönetimini, Ludwigsburg Milli Görüş Caminde Cami Başkanı ve yönetimini, Heilbronn da UİD Başkanı ve Aksaraylılar Yardımlaşma Derneğini, Stuttgart Türk Federasyonu Başkanı Hemşehrimiz Cevdet Başbuğ'u, UİD Württemberg Bölge Başkanı Mehmet Sağanak ve Yönetimini, Stuttgart Aksaraylılar Derneği Başkanı Hacı Sarıkaya ve üyelerini ve Semarkand Derneği ve Camisini ziyaret etti.

Türk Sokağı olarak adlandırılan esnafları iş yerlerinde ziyaret eden Başkan Dinçer’i esnaflar memnuniyetle karşıladı. Esnaflarla uzun uzun sohbet eden Başkan Dinçer, Aksaray’da yaptıkları yenilikler hakkında bilgiler verdi. Başkan Dinçer ziyaretlerinde Almanya’da yaşayan Türklere 2023 Yılının Türkiye Yüzyılı olduğunu söyleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bu kapsamda programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.