BAŞKAN DİNÇER ALMANYA’DA GURBETÇİLERLE BİR ARAYA GELECEK

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Almanya’nın Württemberg bölgesinde Stuttgart’da gurbetçilerle buluşacak.

Başkan Dinçer 13-16 Ocak tarihleri arasında Almanya’da Aksaraylıların yoğun olarak yaşadığı Württemburg bölgesinde Stuttgart şehrinde gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelecek. Geçtiğimiz günlerde yaptığı yurtdışı ziyaretlerinde camii, vakıf ve gurbetçi derneklerinde orada yaşayan Aksaraylılarla buluşan Başkan Dinçer, gurbetçiler tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.

Gurbetçi buluşmalarının planlanması ve Aksaray’da yaşanan yeniliklerin gurbetçilere aktarılmasının önemli olduğunu belirten Başkan Dinçer şu açıklamalarda bulundu, “Bölgedeki tüm hemşehrilerimize Aksaray’da yapmış olduğumuz çalışmalardan bahsedeceğiz. Aksaray’da ki yenilikleri güzellikleri doğrudan aktarma fırsatı bulacağız.  Daha önce düzenlediğimiz yurt dışı ziyaretleriyle hemşerilerimizle bir araya gelip yaptığımız projeler hakkında bilgi verip bizden istek ve taleplerini dinleyip istişarelerde bulunmuştuk. Gurbetçi vatandaşlarımızın gözlemleri düşünceleri bizim için son derece önemli. Bu bağlamda Genel merkezimiz tarafından organize edilecek olan Ocak ayı içerisindeki bu seferki durağımız Almanya olacak inşallah. Bu arada bölgenin yerel yönetimler temsilcileri ile de toplantı yapma fırsatımız olacak. Tecrübe paylaşımında bulunacağız. Bu kapsamda bölgede yaşayan hemşehrilerimiz ile hasbihal gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimize saygı sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonra da gurbetçi ziyaretlerimiz devam edecek. “Dedi.

Göreve geldiği günden bu yana gurbetçi vatandaşlarımıza yakın ilgi gösteren Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer artık geleneksel hale getirilen gurbetçi buluşmaları düzenlemiş yurt dışı ziyaretleri kapsamında gurbetçilerle binlerce kilometre mesafede buluşup bir araya gelmesi gurbetçi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.