EV VE SÜS HAYVANI SATIŞI YAPANLARA YÖNELİK EĞİTİM KURSU AÇILIYOR

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şehir genelinde ev ve süs hayvanı satışı yapan ve yapmak isteyenlere yönelik ücretsiz eğitim kursu düzenliyor. Eğitim kursu 14 Ekim tarihinde Aksaray Belediyesi konferans salonunda gerçekleşecek.

Aksaray Belediyesi Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda “Ev ve Süs Hayvanı Satışı Yapanlara Yönelik Eğitim” programı düzenleyecek. Aksaray Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilecek eğitim programına katılmak isteyenler 14 Ekim tarihine kadar Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde formunu doldurarak başvuru yapabilecek.

Uzman personeller tarafından verilecek eğitimlerde; Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerlerinin kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma ve denetleme yönetmeliği, hayvan ekolojisi, hayvan davranışı, hayvan bakımı ve beslenmesi konuları işlenecek. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilecek.