AKSARAY BELEDİYESİ ŞEHRE YENİ MEZARLIK ALANI KAZANDIRIYOR

BAŞKAN DİNÇER MEZARLIK PROJESİNİ SAHADA İNCELEDİ

Aksaray Belediyesi şehirdeki mevcut Kabristanlıkların yetersiz kalmaya başlaması nedeniyle yeni mezarlık projesi çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Dorikini Mevkiinde yapılacak yeni mezarlık alanında incelemelerde bulundu.

Aksaray Belediyesi şehre yeni bir mezarlık alanı kazandırmak için çalışmalara başladı. Aksaray Dorikini Mevkiinde 340 Bin Metrekare alan üzerinde hayata geçecek mezarlık projesi içerisinde İdari bina, güvenlik binaları, geniş otoparkı ve mezarlıkta olması gereken gasilhane, morg, abdesthaneler gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. Yeni Mezarlık alanında aile mezarlığı, eş yanı mezarlığı, şehit mezarlığı, gazi mezarlığı, sıralı mezar, kimsesizler mezarı, çocuk mezarı ve asri mezarlığı gibi bölümler yer alacak.

Aksaray Belediyesinin cenaze ve defin işlemlerinin daha düzenli olması, kabir ziyaretlerinin modern, dini inançlarımıza yakışır şekilde olması için yeni bir projeyi hayata geçirdiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Şehrimize yeni bir mezarlık alanı daha kazandırıyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Dorikini Mevkiinde mezarlık alanı olarak belirlenen sahada incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Dinçer, şehirde mevcut mezarlıkların kapasitesinin üst sınırına yaklaştığını ve zaman zaman yetersiz kaldığını hatta Ervah Kabristanlığında yeni mezarlık alanı açılarak defin işlemlerinde ihtiyaçlara cevap verildiğini hatırlatarak “Şehrimize dışardan gelen göçler ve nüfus artış hızına bakıldığında Aksaray, nüfusu hızla artan şehirler arasında yer alıyor. Nüfus artış hızı ile beraber şehrimizde bazı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Altyapı, üstyapı, ulaşım, sosyal belediyeciliğinin yanında yakınlarını kaybeden ve acısını paylaştığımız vatandaşlarımızın defin işlemlerini kolaylaştırmak istiyoruz. Mevcut Mezarlıklarımızın kapasitesini göz önünde bulundurduğumuzda bu projemizi devreye aldık. Şehrimize yeni bir mezarlık alanı kazandırmak için kolları sıvadık. Yeni Mezarlık alanında, ihtiyaç oldukça genişletilecek şekilde planlamaları yaptık. Yeni mezarlık projemizde aydınlatma sistemi ile beraber çevre düzenlemesi ve uygun noktalara güvenlik kamera sistemi kuruyoruz.” şeklinde konuştu.

KÜLLİYE PROJEMİZ İÇİN İHALE SÜRECİ BAŞLATTIK

Şehre kazandıracak mezarlık alanı içerinde yer alan Külliye Projesi için önfizibilite çalışmalarının sürdüğünü aktaran Başkan Dinçer, “Mezarlık projesinden farklı olarak yürüttüğümüz Külliye projemiz de var. Külliye projemizin içeriği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Defin ya da kabir ziyareti yapan vatandaşlarımızın ibadetlerini yapmalarına olanak sağlayan, içerisinde taziye evi dahil Külliyede olması gereken sosyal alanlar bu projede yer alacak. Bu projemizin içeriğindeki yapı alanları ve ihale süreci devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi tarafından başlatılan yeni mezarlık projesinin kısa zamanda tamamlanıp halkının hizmetine sunulacağını bildirdi.