TARİHİ AKSARAY LİSESİ’NİN İHTİŞAMI AYDINLATMA ÇALIŞMALARI İLE ORTAYA ÇIKTI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZİN DEĞERLERİNİ AYDINTIYORUZ’’

Aksaray Belediyesi, şehrin merkezinde bulunan 96 yıllık tarihi Aksaray Lisesi’nin dış cephesinde aydınlatma çalışmaları gerçekleştirdi.

Şehir genelinde yaptığı dekoratif ışıklandırmalar ve tarihi binaların aydınlatılması ile vatandaşlardan takdir toplayan Aksaray Belediyesi şehrin ismi ile sembolleşen bir tarihi binanın daha güzelliklerini ortaya çıkarttı.

Belediye ekipleri geçtiğimiz aylarda Ulu Cami ve şehitlik kapısında yaptığı aydınlatma çalışmaları ile vatandaşlardan olumlu dönütler almıştı. Şehre estetik dokunuşlarda bulunmak amacı ile yapılan aydınlatma çalışması ile yapımına 1926 yılında başlanılan Aksaray Lisesi’nin dış cephesi amber rengi ile aydınlatıldı. Türkiye’nin tarihi 100 okulu arasında yer alan lisenin mimari güzellikleri ve ihtişamı ortaya çıktı.

Tarihi Aksaray Lisesi’nin ihtişamının yapılan aydınlatma çalışmaları ortaya çıktığını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Tarihi mekanların gelecek nesillere ulaşması ve ihtişamının korunması amacı ile birçok çalışma yapıyoruz. Şehrimizde birçok tarihi mekân da restorasyon çalışması gerçekleştirdik. Mevcutta kullanılan mekanlarında güzelliklerinin görünür hale getirmek için aydınlatma çalışmaları yapıyoruz. Şehrimizi güzelleştirecek çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. ‘’Dedi.