CUMA PAZARI MODERN SEMT PAZARLARI ARASINDA YER ALACAK

CUMA PAZARINDA ÇATI VE ZEMİN İYİLEŞTİRİLMESİ YAPILIYOR

Aksaray Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak kullandığı Cuma Semt Pazarında başlattığı modern kapalı semt pazarı projesinde çelik çatı ve zemin güçlendirmesi devam ediyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in yenilikçi projeleri arasında yer alan Pazar yerlerinin modernizasyonu projesi içerisine dahil edilen Cuma Pazarında çalışmalar sürüyor. Cuma Semt Pazarının mevcut alanında iyileştirme ve yenileme projesiyle vatandaşların ve pazar esnafının temiz, nezih ve konforlu ortamlarda iklim şartlarından etkilenmeden alışveriş yapmasına imkan sağlanacak.

Cuma Pazarının hem pazarcı esnafının hem de vatandaşın ihtiyacını tam manasıyla karşılayamadığı gibi elverişsiz ortamlarda kurulmasını göz önünde bulundurarak yenileme çalışması başlattıklarını ifade den Belediye Başkanı Dinçer, daha öncesinde pazarcı esnaflarından olduğu kadar vatandaşlardan da bu yönde yoğun talep alındığını bildirildi.

TOKİ Bölgesine yapılan ve çok amaçlıda kullanılabilen Kapalı Pazarından halkın son derece memnun olduğunu belirten Başkan Dinçer, aynı şekilde Perşembe Pazarı ve Kurtuluş Semt Pazarının tamamen yenilerek modern bir görünüme kavuştuğunu hatırlattı.

Başkan Dinçer, Cuma Pazarı yenileme projesinin vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandığını belirterek “Toplumumuzun önemli bir kesimi birçok temel ihtiyaçlarını semt pazarlarından karşılıyor. Bu yüzden semt pazarları bizim öncelik verdiğimiz hizmetler arasında yer alıyor. Cuma Pazarında inşaat sahasında şuan çatı ve alt yapısıyla birlikte zemin iyileştirilmesi yapılıyor. Çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak cuma pazarını hizmete açmayı hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.