50 METRELİK YENİ BULVARDA ZEMİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’KALICI ESERLER BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Aksaray Belediyesi tarafından şehre alternatif yol imkanları sunmak için başlatılan 50 Metrelik Yeni Bulvar çalışmasında zemin iyileştirmelerine devam ediliyor.

Orta Anadolu’nun hızla büyüyen ve gelişen şehri Aksaray’da Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ulaşım alternatiflerini artırılmasını sağlamak ve şehrin planlı büyümesini sağlamak amacı ile yeni bulvar için çalışmalara başlatmıştı.

Yeni bulvar çalışmaları kapsamında yol açma ve alt yapı çalışmaları tamamlandı. Yolun kaliteli ve uzun ömürlü olması için Mekanik Stabilizasyon Plenti (PMT) serimine ve zemin güçlendirme çalışmalarına devam ediliyor.

50 Metrelik yeni bulvar, Sağlık Beldesi yolu güzergâhı üzerinde Hürriyet ve İstiklal Mahallesinin birleşme noktasından başlayarak Hacılar Harmanı Mahallesine bağlantısı sağlanan 6.5 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde hayata geçiriliyor.

Üst yapıda asfalt serimi öncesi, uygun şekilde sıkılaştırma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Zeminin sağlam olması, yolda yüksek verim elde etmek ve uzun ömürlü bir kullanım sunabilmek amacı ile Aksaray Belediyesi ekipleri titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

PMT serimini tamamlanmasından sonra sıcak asfalt serimi yapılarak yol vatandaşların kullanımına hazır hale gelecek. Yeni bulvar Aksaray’ın yollar arası bağlantılar ve mesafelerin kısalmasına sağlayarak Aksaray’ın büyümesine katkı sağlayacak.

50 Metrelik yeni Bulvar çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada yeni bulvarın zemin iyileştirmelerinin ardından sıcak asfalt çalışmalarının başlayacağını duyurdu. Başkan Dinçer, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Şehrimiz Orta Anadolu’da hızla büyüyen ve gelişen bir şehir. Bizlerde şehrimizin planlı büyümesine katkı sağlamak amacı ile çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda 50 metre genişliğinde 6.5 kilometre uzunluğundaki yeni bulvarda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimizi bir uçtan bir uca bağlayacak olan yeni bulvarın kaliteli ve kalıcı olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.’’ Dedi.