BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER’İN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN DİNÇER, “15 TEMMUZ’U UNUTMADIK VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 6 yıl önce Türkiye'yi karanlığa boğmak isteyen FETÖ terör örgütünün hain darbe girişimine karşı milletimizin o gece demokrasi mücadelesi vererek, darbe girişimine karşı tek vücut olduğunu hatırlattı.

Başkan Dinçer mesajının devamında; “Devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alarak, ülkemizin bekasını ve bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimi başlatılmış, aziz milletimiz kararalı duruşu sayesinde hain girişim sonuçsuz kalmıştır.

15 Temmuz’da, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletimiz ve milletimizin ortaya koyduğu kararlılık neticesinde, egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğunu bir kez daha tüm dünyaya haykırdık.

Milletimizin yeniden dirilişinin ve adeta şahlanışının destanı olan 15 Temmuz, tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında bir şey ifade etmediğini, milletimizin tıpkı Çanakkale’de, İstiklal harbinde olduğu gibi topyekun olarak ne pahasına olursa olsun vatanı uğruna gözünü kırpmadan şehit ve gazi olabileceğini göstermiştir.

Milletimiz, nereden gelirse gelsin haince yapılan bütün saldırılara ve düşmanca kalkışmalara, 15 Temmuz’da olduğu gibi daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yıl dönümünde bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimize ve vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Dinçer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerinin 09.45 Aksaray Şehitliğinde başlayacağını ve Cuma Namazı öncesinde Ulu Cami de şehitler için Mevlid-i Şerif ve Hatim duası okunacağını bildirdi.

Başkan Dinçer, 15 Temmuz Milli İrade Meydanında saat 20.00’da başlayacak etkinliklere herkesi davet etti. Meydanda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak etkinlikler; Kuran tilaveti, Mehteran gösterileri, 15 Temmuz sinevizyon gösterimi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş yayını ve Erkan Mutlu’nun ilahi konseri ile devam edecek demokrasi nöbeti sabah namazı vaktine kadar sürecek.