LAVANTA BAHÇESİ GÖRSEL ŞÖLENE HAZIRLANIYOR

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından kullanılmayan atıl vaziyette bulunan arazilerin değerlendirilmesine yönelik geçtiğimiz yıllarda oluşturulan Lavanta Bahçesinde çiçekler açtı. Bahçe mor renge büründü.

Aksaray Belediyesi, 20 Bin Metrekare arazi üzerine 16 Bin Lavanta fidesinin dikimini gerçekleştirmişti. Yaklaşık üç yıl boyunca her mevsim özenle bakımı yapılan bahçenin ilk hasatı geçtiğimiz yıl Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in katılımı ile gerçekleştirildi. Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınması ile lavanta bahçesi çiçek açtı. Kurak ve atıl arazi üzerinde görsel bir zenginliğin oluşturulduğu Lavanta Bahçesi tarım ve turizmin buluştuğu nokta haline geldi.

Lavanta Bahçesi ile vatandaşların aileleri ile birlikte hoş vakit geçirebilecekleri şehre yeni sosyal donatı alanları oluşturmayı planlayan Aksaray Belediyesi, tarım şehri Aksaray’da tıbbi aromatik bitkilerin yetişebileceğini de göstermiş oldu.  Lavanta Bahçesi üreticileri içinde model bir üretim alanı oldu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, lavanta bahçesinin görülmeye değer olduğunu belirterek şu ifadeleri kulandı; “Tarımda bir marka olan şehrimizde aromatik bir bitki olan lavantanın, turizm kadar endüstriyel olarak değerlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçen yıl ilk hasadını gerçekleştirdiğimiz verimi ve kazancı yüksek olan lavanta bahçemizin bu yıl mor renge büründüğünü gördük. Şehrimiz az yağış alan bir bölgede yer alıyor. Bu sebeple çiftçilerimiz için bahçemiz iyi bir model oldu. Buradan elde ettikleri deneyimleri kendi tarlalarında uygulayarak Alternatif ürün yetiştirebileceklerini gösterdik.  Bu yıl lavanta bahçemize baktığımızda görsel bir şölene görüyoruz. Hemşerilerimiz doyumsuz bir manzaranın yanında doğa ve tabiat ile baş başa kalabileceği bir alan oluşturduk. Ayrıca fotoğraf tutkunları içinde yeni bir mekân ortaya çıktı. ‘’ Dedi.