HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA JEOFİZİK ETÜT ÇALIŞMALARI YAPILDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’KALICI VE KALİTELİ YAPILAR OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehrin kalbinde başlattığı Hamidiye Kentsel dönüşüm alanında jeofizik etüt çalışması yapıldı.

Aksaray Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesinde başlatılan şehrin en kapsamlı Kentsel Dönüşüm projesinde yıkım işlemleri devam ederken TOKİ tarafından jeofizik etüt çalışması da gerçekleştirildi. Proje alanı içerisinde değerlendirilen 2.25 hektarlık alanda jeofizik etüt çalışması tamamlandı.

Kentsel dönüşüm projesi ile hayata geçecek yapıların kalıcı ve kaliteli bir şekilde yapıldığına vurgu yapan Başkan Dinçer, alanda bulunan 26 binanın da yıkım işleminin gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Hamidiye Kentsel Dönüşüm projemizde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bir taraftan yıkım işlemleri yaparken bir taraftan da jeofizik etüt çalışmamızı gerçekleştiriyoruz. Amacımız vatandaşlarımızı uzun ömürlü, kalıcı ve sağlam konutlarda barındırmaktır.

Kentsel dönüşüm projemizin hayata geçmesi ile şehrin merkezinin çehresi değişecek. Modern mimari ile yapılacak binalar alt yapıya, yeşil alana ve sosyal donatı alanları yapmaya uygun hale gelecek. Otoparkı ile iş yerleri ve ofislerle şehrin cazibe noktası haline gelecek. Şehrimizi bu güzel yaşam merkezine kavuşturmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.’’ Dedi.