VATANDAŞLARIN HUZURLA KURBAN İBADETİNİ YERİNE GETİRMELERİ İÇİN TEDBİRLER ALINDI

Aksaray Belediyesi kurban bayramında vatandaşların hijyenik ortamlarda sorunsuz bir şekilde kurban ibadetlerini yerine getirmeleri için çeşitli tedbirler aldı.

Aksaray Belediyesi, vatandaşların daha temiz ve sağlıklı koşullarda Kurban ibadetini yerine getirmesi için gerekli önlemleri aldı. Belediye tarafından 12 farklı nokta kurban kesim alanı olarak belirlendi. Kurban satışları Aksaray Ticaret Borsası yanı modern hayvan pazarında yapılıyor.

Kurban satış noktasında kurbanlık hayvanların belge ve sağlık kontrollerinde Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri ve zabıta tarafından koordineli bir şekilde yapılacak. Ayrıca kurban satış ve kesim noktalarında yaşanacak olası trafik yoğunluğunu önlemek için belediye ulaşım hizmetleri müdürlüğü ekiplerince bir dizi tedbirler alındı.

Aksaray Belediyesi, vatandaşların kurban ibadetlerini yerine getirirken işlerini kolaylaştırmak için Kurban kesim noktalarına toplam 30 adet caraskal kuracak. Temizlik ekipleri, bayram boyunca kurban kesim alanlarında oluşan atıkları sık sık temizleyecek.

Belediye tarafından belirlenen kurban kesim yerleri dışında, park, cadde, sokak, meydan, yol gibi kamuya açık yerlerde kurban kesimi gerçekleştirenler hakkında yasal işlem başlatılacak.

Aksaray Belediyesi, her Kurban Bayramında olduğu gibi bu bayramda da sahibin elinden kaçan kurbanlıklar için önlemini aldı. Bayramda kaçan kurbanlar için belediyede ekipler hazır olarak bekleyecek.

Kurbanlıklarını elinden kaçıran vatandaşlar Alo 153 veya (382) 213 54 92 no’lu telefon hattında yardım isteyebilecek.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi Yeni Mahallede bulunan Aksaray Ticaret Borsası Mezbahanesinde çadır kurarak vatandaşlara kavurma ve çay ikramında bulunacak.