AKSARAY BELEDİYESİ ALTYAPI ÇALIŞMASINI 11 FARKLI NOKTADA YÜRÜTÜYOR

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin sağlıklı ve güvenli altyapıya kavuşması için başlattığı altyapı seferberliğinde Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü aynı anda 11 mahallede çalışma gerçekleştiriyor. Çalışmanın yapıldığı mahallelerde içme suyu hatları yenilenirken kanalizasyon hattı ve bağlantılarının yanında yağmur suyu hattı olmayan noktalara altyapı hizmeti sunuluyor.

Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, şehir genelinde altyapı hizmetlerinin kesintisiz sunulması için içme suyu başta olmak üzere kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hatlarından oluşan çok yönlü bir çalışma gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz yıl altyapıda ciddi çalışmalar yapan belediye ekipleri, altyapı alanındaki çalışmalarını son günlerde yoğunlaştı. Kalanlar, Paşacık, Cumhuriyet ve Selçuklu Mahallelerinde içme suyu hattını yenileyen ekipler; Cumhuriyet, Hacılar Harmanı, Hürriyet, Kurtuluş ve Hasas Mahallelerinde kanalizasyon çalışmalarını sürdürüyor. Altyapı hizmetlerinde yağmur suyu hattına öncelik veren ekipler, Küçük Bölcek ve Mehmet Akif Ersoy Mahallerinde yeni hat çalışması gerçekleştiriyor.

Aksaray Belediyesinin altyapıda başlattığı atılımı değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, altyapıda ciddi yatırımlar yapıldığına değindi. Özellikle içme suyu şebekesinde yer alan asbestli boruların kullanım dışı bırakıldığını sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, yeni içme suyu şebeke hattında ekonomik ömrü uzun, dayanıklı ve insan sağlığına zararsız polietilen borular kullandığını ifade etti.

Altyapıda kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Dinçer, açıklamasının devamında “Altyapı, bir şehrin olmazsa olmazlarından biridir. Şehrimizin sağlıklı ve güvenli altyapıya kavuşması için gece gündüz demeden gayretle çalışıyoruz. Şehrimizin birçok noktasında yürüttüğümüz çalışmalarda kentin ihtiyaçları ve vatandaşlarımızın beklentileri doğrultusunda gerçekleşiyor. Altyapıya ciddi oranlarda kaynak ayırdık ve yatırımlarımızı bu minvalde sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.