RESTORASYONU TAMAMLANAN HASAS BABA TÜRBESİNDE ÇEVRE DÜZENLEMESİ BAŞLADI

Aksaray Belediyesinin Hasas Baba Türbesinde başlattığı restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Türbenin bulunduğu alanda çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması başlatıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin geçmişinde önemli yere sahip birçok tarihi yapı ve tarihsel mekânlarda restorasyon çalışması başlatarak tarihi yapıları koruma altına alıyor. Daha önce Kalanlar Mahallesi’nde Selçuklular dönemine ait Tarihi Kalanlar Köprüsünün restore edilmesine öncülük eden Belediye Başkanı Dinçer, sırasıyla Kılıçaslan tepesindeki II. Kılıçarslan Türbe ve Köşkü, Ervah Kabristanlığında içerisinde bulunan Hamza Baba Türbesi, Melik Mahmud Gazi Hangahı ve Bedriye Medresesi’nde restorasyon çalışması başlattı.

Tarihi alan ve yapıların kent kimliğini oluşturmada önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, restore çalışmasının devam ettiği Hasas Baba Türbesinin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Başkan Dinçer, Aksaray’da geçmişin izlerini taşıyan birçok kültürel mirasın yer aldığını söyledi. Restorasyon projeleriyle tarihi yapıların aslına uygun yenilenerek koruma alına alındığını belirten Başkan Dinçer, tarihi mirasın bu yolla gelecek kuşaklara aktarıldığını bildirildi.