SU KABAĞI İŞLEME SANATI ETKİNLİKLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

SU KABAĞI İŞLEME SANATI ETKİNLİKLERİNE 25 ŞEHİRDEN 85 EL SANATI USTASI KATILDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’GELENEKSEL EL SANATLARIMIZI GELECEK NESİLLERE ULAŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde hafta sonu gerçekleştirilen Su Kabağı İşleme Sanatı Etkinlikleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Vatandaşların aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirebilmeleri için çeşitliği festivaller, yarışmalar, münazaalar, tiyatrolar, konserler ve eğitici etkinlikler düzenleyen Aksaray Belediyesi bu haftada su Kabağı işleme sanatı etkinliği düzenledi. Kılıçarslan Parkında oluşturulan etkinlik alanını binlerce vatandaş ziyaret etti.

Aksaray Belediyesine bağlı Kadın Aktivite Merkezlerinde ve Zinciriye Medresesinde unutulmaya yüz tutmuş olan Su Kabağı İşleme sanatı kursları Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile başlatılmıştı. Kılıçarslan Parkında düzenlenen etkinlikle su kabağının sanata dönüştürülmesindeki yolculuğu sanatseverlere aktarıldı.

Maharetli ustaların ellerinden çıkmış birbirinden renkli hediyelik ürünlerin sergilendiği etkinliğe 25 farklı şehirden 85 el sanatçısı katılım sağladı. Binlerce vatandaşın katıldığı etkinlik alanında kurulan stantta su kabağı işlemesi yapıldı.

Etkinlik alanını gezen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, el sanatçılarından icra ettikleri sanat ve ürünleri hakkında bilgi aldı. Su Kabağı İşleme Sanatı ödül töreninde su kabağı sanatçıları Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e hediye takdiminde bulundular. Sanatçılar Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in unutulmaya yüz tutmuş bir sanat dalını tekrar gün yüzüne çıkartmak adına yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, etkinlik alanında yaptığı konuşmada el sanatçılarını tebrik etti. Başkan Dinçer Aksaray Belediyesi’nin bilim, teknik, kültür alanında yapılan her türlü etkinliğe destek verdiğini söyledi. Başkan Dinçer alanı ziyaret eden vatandaşlara teşekkür ederek kültürel etkinliklerin devam edeceğinin vurgusunu yaptı.