AKSARAY’DA HAFTASONU KÜLTÜREL ETKİNLİKLERLE DOLU DOLU GEÇECEK

BAŞKAN DİNÇER; ‘’KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİMİZE TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ’’

Aksaray Belediyesi vatandaşların verimli ve keyifli zaman geçirebilmeleri için düzenlediği kültürel ve sosyal etkinliklere devam ediyor.

Yıl boyunca toplumun her kesiminden vatandaşın ilgi ile katılabileceği birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Aksaray Belediyesi, Su Kabağı Festivali ve Yaza Merhaba Konserleri düzenliyor.

Aksaray Belediyesi’ne bağlı Kadın Aktivite Merkezlerinde ve Zinciriye Medresesinde unutulmaya yüz tutmuş sanat eserlerini yaşatmak için su Kabağı işleme kursları başlatılmıştı. Kursiyerlerin su kabağını kullanarak birbirinden renkli oluşturdukları sanat eserleri festivalde sanatseverlerle buluşturulacak.

Kılıçarslan Parkında 25 Haziran saat 13.00’da başlayacak olan festivalde su kabağının sanata dönüştürülme hikayesi anlatılacak. Festival kapsamında Su Kabağı Yapım Atölyeleri sergilenirken Ödüllü En Güzel Su Kabağı Yarışması’da düzenlenecek.

Su Kabağı Festivalinin yanı sıra 25 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’da Ayna Grubu Tacin Mahallesinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı 2. Etabında sahne alacak. Vatandaşların doyasıya eğleneceği Yaza Merhaba Konserleri Pazar günüde devam edecek. 26 Haziran Pazar Günü saat 20.00’da ise Kolpa Grubu vatandaşları şarkıları ile eğlendirecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kültürel etkinliklerin vatandaşlara verimli ve keyifli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Başkan Dinçer, her yaş grubuna ve toplumun her kesiminden vatandaşın ilgisine göre düzenlenen birbirinden renkli etkinliklere tüm vatandaşları davet etti.