GİYSİ KUMBARASI ARACILIĞI İLE 32 BİN KİŞİYE KIYAFET YARDIMI YAPILDI

Aksaray Belediyesi tarafından şehrin birçok noktasına bırakılan giysi kumbaraları ile çok sayıda ailenin ihtiyacı karşılanıyor.

Aksaray Belediyesi kullanılmayan eşyaların tekrar ekonomiye kazandırmak hemde ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla şehrin 260 noktasına giysi kumbarası koydu.

Vatandaşlar kullanmadıkları kıyafetleri kumbaralara bırakırken Aksaray Belediyesi görevlileri belirli aralıklarla kumbaralardaki giysileri topluyor. Toplanma merkezinde ayrıştırılan ve kullanımı mümkün olan kıyafetler temizlenerek ütüleme yapıldıktan sonra paketlenip ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Kumbaradan çıkan ve kullanılmayacak durumda olanlar ise geri dönüşüm ile tekrar ekonomiye kazandırılıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ülke genelinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi”nin Aksaray’da başarı ile yürütüldüğünü söyledi. Giysi kumbaralarını da sıfır atık projesi kapsamında değerlendirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Dinçer, Sıfır Atık Yönetimiyle israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirtti.

Giysi kumbaralarına bırakan giysilerin yüzde 60-70 gibi büyük bir kısmının kullanılabilir durumda olduğunu söyleyen Başkan Dinçer, kıyafetlerin kullanıma hazır hale geldikten Aksaray Belediyesi sosyal mağaza ve kıyafet otobüsü aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını bildirildi. Giysi Kumbarası aracılığı ile Aksaray’da yaklaşık 32 bin kişinin kıyafet yardımından faydalandığını sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “İhtiyaç fazlası kıyafetlerini giysi kumbarasına bırakarak bu konuda hassas davranan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.