AKSARAY BELEDİYESİ ALTYAPI ALANINDAKİ ÇALIŞMALARINI YOĞUNLAŞTIRDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ALTYAPI GELECEĞE YATIRIMDIR”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile şehir genelinde başlatılan altyapı seferberliğine bu yaz sezonunda da devam ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda yağmur suyu şebeke hatlarından içme suyu şebeke hatlarına, Kanalizasyon çalışmalarından asbest boru değişimlerine kadar birçok alanda çalışma yapan Belediye ekipleri bu yılda altyapı alanındaki çalışmalara yoğunlaştı.

Belediye ekipleri Şehirler arası Otobüs terminal yolunda ani yağışlara bağlı oluşabilecek sel ve su taşkınlarına karşı yağmur suyu şebeke hattı için çalışma başlattı. Yağmur suyu şebeke hattı çalışmaları kapsamında 40 metre 800’lük 2 Bin 443 metre 600’lük beton boru yerleştirilecek.

Altyapının şehrin geleceği olduğuna değinen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın son yılların en yoğun kar ve yağmur yağışını almasına rağmen altyapı yatırımlarından dolayı herhangi bir sorun yaşanmadığını belirtti.

Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’ Şehir genelinde hayata geçirdiğimiz Yağmur suyu şebeke hatlarımız ile yoğun yağışların ardından su birikintilerinin oluşmasının, sel ve taşkınların oluşmasının önüne geçiyoruz. Bu amaçla geçtiğimiz yıl şehrimizde ciddi oranda yağmur suyu şebeke hattı hayata geçirdik. Yaptığımız bu çalışmanın faydalarına bu yıl vatandaşlarımızla birlikte şahit olduk. Yaz sezonunun başlaması ile birlikte şehrimizde ihtiyaç duyulan yerlerde yağmur suyu şebeke hattı çalışması başlattık. Şehirler arası Otobüs Terminali yolunda başlattığımız yağmur suyu şebeke hattımız da çalışmalara devam ediyoruz.’’ Dedi.