FATİH MİLLET BAHÇESİ VATANDAŞLAR TARAFINDAN SEVİLEREK KULLANILIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’MİLLET BAHÇELERİMİZ İLE YEŞİL ALAN VARLIĞIMIZI ARTIRDIK’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Fatih Mahallesinde hayata geçirdiği Millet Bahçesini her gün yüzlerce vatandaş kullanıyor.

Fatih Millet Bahçesi binlerce ağacı, süs bitkisini ve yeşil alanı bünyesinde barındırıyor. Millet Bahçesinde geçtiğimiz yılda yapılan fidan dikme çim ekme ve peyzaj çalışmaları bu yıl kendini gösterdi. Yeşile bürünen Millet Bahçesi vatandaşlara bitki gösterisi sunmaktadır.

Kent genelinde yeşil alan varlığını artırmak, vatandaşlara aileleri ile birlikte hoş zaman geçirebileceği alanlar sunmak, çocukları yeni nesil oyun grupları ile tanıştırmak, gençlerin sosyal ve fiziksel gelişimine katkı sağlayacak sosyal donatı alanı Millet Bahçeleri ile oluşturuldu.

Yeniden yeşil bir Aksaray sloganı ile yapılan millet bahçelerinde vatandaşların doğa ile iç içe olacağı alanlar oluşturuldu. Millet bahçelerindeki mevcut ağaçların bakımlarının yapılması ve yeni dikilen fidanlarla birlikte kent genelindeki kişi başına düşen yeşil alan varlığında ciddi oranda artış yaşandı.

Fatih Millet Bahçesinde şehir genelindeki parklarda ve caddelerde yapılan dekoratif aydınlatmalar yapılarak parkın günün her saatinde kullanılması sağlandı. Vatandaşlar sıcak yaz aylarında gecenin ilerleyen saatlerine kadar dekoratif kamelyalarda güven ve huzur içerisinde zaman geçirebiliyor.

Belediye ekiplerince düzenli olarak bakımı yapılan Fatih Milletsin de hava şartlarının uygun hale gelmesi ile birlikte çimlerin daha gür ve hızlı yetişmesi için gerekli bitki besleme işlemleri yapıldı. Günün her saatinde gençlerin ve çocukların güvenle severek kullanabileceği Fatih Millet Bahçesinde spor alanları ve yeni nesil oyun grupları bulunuyor. Yapımına devam edilen millet bahçeleri vatandaşlardan takdir topluyor.