KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YIKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Aksaray Belediyesi’nin Hamidiye Mahallesi’nde başlattığı kentsel dönüşüm projesinde rezerv yapı alanı olarak belirlenen noktalarda yıkım çalışmalarına devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından yapılan kontrollü yıkımlarda son olarak 3 katlı bir binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Aksaray Belediyesi’nin şehir merkezi konumunda yer alan Hamidiye Mahallesi’nde sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için başlattığı kentsel dönüşümde yıkımlar adım adım gerçekleşiyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının destekleriyle Hamidiye Mahallesinde rezerv alan ilan edilen sahada risk oluşturan ve plansız yapılar ortadan kaldırılıyor.

Kentsel dönüşüm sonrasında şehrin merkezi konumundaki Hamidiye Mahallesi’nin modern görünümüyle yeni bir kimlik kazanacağını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kentsel dönüşümde adım adım ilerleme kaydedildiğini bildirdi.

Hamidiye Mahallesinde belirlenen plan doğrultusunda çalışmaların yürütüldüğünün altını çizen Belediye Başkanı Dinçer, “Kentsel dönüşümü başlatma sebebimiz, deprem gibi afetlerde kent güvenliğini sağlayacağız. Vatandaşlarımızın sağlıklı, yeni ve depreme dayanıklı binalarda yaşamasını istiyoruz. Şehrimizi güzelleştirmek ve daha yaşanabilir hale getirmek adına yoğun bir çalışma yürütüyoruz.” dedi.

Kentsel dönüşümün şehir yapılanmasındaki önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray’ın modern ve kontrollü büyüyüp gelişen şehir olduğuna dikkat çekti.