GENİŞLETİLEN OSB YOLU, YENİ SANAYİ SİTESİNE BAĞLANIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZİN BÜYÜME HIZINA KATKI SAĞLAYACAK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’’

Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilerek esnaflara teslim edilen Yeni Sanayi sitesine kolay ve güvenli ulaşım sunmak için çalışmalara devam ediliyor. Belediye ekipleri Yeni Sanayi Sitesine alternatif yol imkânı sunmak amacı ile genişletilen OSB yolu ile bağlantı sağlayacak yeni bir kavşak çalışmasına başladı.

Hızla büyüyen ve gelişen Aksaray’da büyüme hızına paralel olarak yeni yol, kaldırım, alt yapı gibi çalışmalarda hızla sürdürülüyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, OSB yolunun genişletilmesi yönünde Belediye ekiplerine talimat vermişti. Başkan Dinçer’in talimatları doğrultusunda harekete geçen Belediye ekipleri, mevcutta 4 şerit olarak kullanılan yolun 8 şerite çıkartılması için çalışma başlattı. Yeni Sanayi Sitesi esnaflarının tam kapasite ile çalışmalara başlaması ile Yeni Sanayi Sitesine alternatif yol ihtiyacı öngörülerek OSB yolu ile bağlantısının yapılmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Yeni Sanayi Sitesi ve genişletilmiş OSB yolu Kavşak yardımı ile birbirine bağlanacak. Bağlantı yolu sayesinde OSB yolundan gelen vatandaşlar kolaylıkla Yeni Sanayi Sitesine ulaşmış olacak. Belediye ekiplerince gerçekleştirilen bağlantı yolu yapım çalışmaları kapsamında kavşağın yapılacağı alanda dolgu çalışmalarına başlanıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şehrin büyüme hızına paralel yol kaldırım kavşak gibi alt yapı ve üst yapı çalışmalarının hızla yapıldığına dikkat çekti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Aksaray’ımız Orta Anadolu’da en hızlı büyüyen ve gelişen bir şehir haline geldi. Geçtiğimiz yıl yapımını tamamladığımız Yeni Sanayi Sitemizde esnaflarımız faaliyetlerine başladılar. Buraya alternatif yol oluşturmak amacı ile de bizde çalışmalara başladık. Yeni Sanayi Sitemizle OSB arasında kolay ulaşım imkanı sunmak için kavşak ve bağlantı yolu yapım çalışmasına başladık. 4 şeritten 8 şerite çıkarttığımız OSB yolumuzdan sağlanan bağlantı yolu ve kavşağı sürücülerin yolunu kısaltarak kolay ulaşım imkanı sunacak.’’ Dedi.