BELEDİYEMİZE AİT SERALARDA YETİŞEN ÇİÇEKLER AKSARAY’I SÜSLÜYOR

BELEDİYEMİZE AİT SERALARDA YETİŞEN ÇİÇEKLER AKSARAY’I SÜSLÜYOR

Aksaray Belediyesi, orta refüj, park ve bahçelere peyzaj düzenlemesinde diktiği mevsimlik çiçekleri kendi seralarında yetiştirerek maliyeti yüzde 70 oranında azalttı.

Aksaray Belediyesi, üreten belediye anlayışıyla şehir genelindeki peyzaj düzenlemelerinde kullanılan fidan, mevsimlik çiçek ve çalı bitkilerini kendi seralarında yetiştiriyor. Çiçek ihtiyacının büyük bir kısmını kendi seralarından karşılayan Aksaray Belediyesi, bu yöntem ile çiçek maliyetini büyük oranda düşürdü.

Geleneksel belediyecilik uygulamaları dışında, yıl boyunca farklı türden ve mevsim şartlarına uygun binlerce çiçek yetiştiren Aksaray Belediyesi, seralarında kasımpatı, hercai menekşe, petunya, lavanta gibi birçok süs bitkilerinin üretimini gerçekleştiriyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Belediye seralarında yetiştirilen mevsimlik ve süs bitkileriyle maliyetin çok daha altında çiçek teminin yapıldığını söyledi. Başkan Dinçer, seralarda süs bitkilerinin yanında fidan ve çalı bitkisi üretiminin de yapıldığına dikkat çekerek bu yıl seralarda üretim kapasitesinin artacağına vurgu yaptı.