HAMİDİYE MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ADIM ADIM İLERLİYOR

13. BİNANIN YIKIMI TAMAMLANDI

BAŞKAN DİNÇER, “ŞEHİR MERKEZİMİZİ YENİDEN İNŞA EDİYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşümde her geçen gün yeni binaların yıkımı ile dönüşümde adım adım ilerleme kaydediliyor. Başkan Dinçer, kentsel dönüşüm ile riskli yapıların ortadan kaldırılarak şehir merkezinin sağlıklı ve düzenli yapılarla yeniden inşa edileceğini aktardı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kentsel dönüşüm konusunda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında birçok görüşme gerçekleştirmiş ve Hamidiye Mahallesi’nin kentsel dönüşüm rezerv yapı alanı olarak belirlenmesine öncülük etmişti.

Aksaray Belediyesi’nin şehir merkezinde sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için başlattığı kentsel dönüşüm güvenli bir şekilde ilerliyor. Aksaray Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünden yapılan açıklamada kentsel dönüşüm alanında 13’üncü binanın da yıkımının tamamlandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Dinçer, kentsel dönüşüm alanında yıkımı devam eden binalarda gerekli önlemlerin alınarak yıkımın kontrollü gerçekleştirildiğini söyledi. Şehrin merkezinde tarihi bir dönüşümün olduğunu belirten Başkan Dinçer, yenilikçi modern yeni yapılar ile şehrin çehresinin değişeceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hamidiye Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm ile ilgili; “Uzun uğraşlar sonucunda Hamidiye Mahallemizdeki riskli yapıları kentsel dönüşüm dahiline alarak 13’üncü binanın da yıkımını gerçekleştirdik. Şehrin merkezi noktasında başlattığımız bu dönüşüm ile yeni konut ve dükkanların yanı sıra 2 katlı otoparkı da şehrimize kazandıracağız.” değerlendirmede bulundu.

Yapılan her çalışmanın şehre değer katan yatırımlar olduğunun altını çizen Başkan Dinçer, çalışmaya yorulmadan devam ettiklerini söyledi.