ÇÖP KONTEYNERLERİ YERİNDE YIKANARAK DEZENFEKTE EDİLİYOR

BAŞKAN DİNÇER; “PIRIL PIRIL BİR AKSARAY İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Aksaray Belediyesi, şehre temiz, nezih ve ferah bir görünüm kazandırmak adına cadde, sokak, meydan ve çöp konteynerlerini düzenli olarak yıkayarak dezenfekte ediyor.

Belediyeye bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince cadde, sokak ve mahallelerde bulunan çöp konteynerleri belirli periyotlarda bol köpüklü su ile yıkanıyor. Ekiplerce düzenli olarak yıkanan ve dezenfekte edilen çöp konteynerlerinde kötü koku oluşumu, virüs bakteri ve sağlığa zararlı sinek ve larvaların oluşumunun önüne geçilmiş olunuyor.

Şehir genelinde 48 mahallede 7 Bin 500 adet çöp konteyneri, konteyner yıkama aracı yardımı ile yerinde yıkanarak dezenfekte edilirken çöp konteynerinin çevresi ve çim çit koruması köpüklü su sıkılarak yıkanıyor.

Yıkama çalışmalarının yanı sıra çöp konteynerlerinin estetik bir görünüm kazandırılması adına yapılan çim çit giydirme çalışmaları da Aksaray Belediyesi ekiplerince devam ediyor. Aksaray Belediyesi’nin atölyelerinde üretilen çim çitler geçtiğimiz dönemlerde belediye ekiplerince bazı mahallerdeki konteynerlere giydirilmiş ve vatandaşlar tarafından takdir ile karşılanmıştı. Vatandaşların isteği üzerine çim çit giydirme yapılan konteynerlerinin de sayısı artıyor.