AKSARAY BELEDİYESİ ‘YAŞAYAN ŞEHİR AKSARAY’ TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASI DÜZENLİYOR

Aksaray Belediyesi tarafından ‘Yaşayan Şehir Aksaray’ temalı 6. Geleneksel Ulusal Fotoğraf Yarışması için başvurular başladı.

Yaşayan Şehir Aksaray yarışması kentin yaşamaya devam eden tarihini, doğasını, kültürünü, örf ve adetlerini, kent yaşamını ve ekonomik faaliyetlerini gelecek nesillere aktarmak için düzenlenmektedir. Şehrin 2022 yılında çekilmiş en güncel anları fotoğraf severlerin objektifinden kayıt altına alınacak. Yarışmada Aksaray ili sınırları içerisinde yer alan tarihi doğal kültürel alanların yarışmanın konusu kapsamında kabul edilecek.

Aksaray Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen yarışmada birincilik ödülü olarak 10 Bin, ikincilik ödülü olarak 7 bin 500 üçüncülük ödülü ise 5 bin TL olarak belirlendi.  Şehrin güzelliklerini gözler önüne serecek olan yarışmanın başlama tarihi olarak 14. 04. 2022 tarihi belirlenirken, son katılım tarihi olarak 30.11.2022 olarak belirlendi. 07.12.2022 tarihinde toplanacak olan kurul sonuçları 12.12.2022 tarihinde ilan edecek.

Yarışmacıların yüklediği fotoğraflar üç ayrı bulut sisteminde yedeklenir ve TFSF temsilcisi tarafından jüri toplantısına getirilir. Fotoğraflar jüriye tümüyle karartılabilir bir salonda; 3840 piksel x 2160 piksel çözünürlüklü bir projeksiyon makinesi ile en az 1, en fazla 2.5 m diyagonal uzunlukta bir ekranda veya ultra HD 4K 3840 piksel x 2160 piksel çözünürlüklü 42/55 inç’lik bir LCD monitörde, bilgisayar sistemi tarafından kodlanmış fotoğraflar üzerinden katılımcıya ilişkin hiçbir bilgi olmadan sunulur. Jürinin seçimi tamamlandıktan sonra ödül, sergileme alan ve satın alınan fotoğrafların eşleştirilmesi web tabanından online olarak yapılıp tutanağa geçirilir, jüri üyelerince imzalanır ve yarışma takviminde belirtilen tarihte ilan edilecektir. Jüri üyeleri Tayfun ÇELİK  Aksaray Bld. Bşk. Yrd, Adnan ATAÇ Prof. Dr. Akademisyen, Ata Yakup KAPTAN Prof. Dr. Akademisyen, Erdem ZENGİN Fotoğraf Sanatçısı, AKFOD, Hakan ÖZTÜRK- Fotoğraf Sanatçısı, KADOF, Mustafa Doğan ŞAHİNER-Fotoğraf Sanatçısı ve NİFAD  Sami TÜRKAY – Fotoğraf Sanatçısı, KAFSID, değerlendirmelerinde olacak.

Yarışmada ödül ve sergileme alan fotoğraflar Aksaray Belediyesi'nin www.aksaray.bel.tr web adresi ile TFSF Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/ web sitelerinde ve TFSF'nin Sosyal Medya (Facebook, Twitter, Instagram vb.) hesaplarında tanıtım amaçlı ve yarışmanın amacına uygun olarak yayınlanacaktır.