AKSARAY BELEDİYESİ YETİM ÇOCUKLAR İÇİN İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİ

BAŞKAN DİNÇER, YETİM ÇOCUKLARLA İFTAR AÇTI

“YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER”

Aksaray Belediyesi Ramazan Ayı’nın manevi ikliminde önemli bir program düzenlendi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yetim ve öksüz çocuklar iftar sofrasında bir araya gelerek orucunu açtı.

Aksaray Belediyesi Ramazan Ayı’nın anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaparak yetim, öksüz ve ailelerine yönelik iftar programa organize etti. Gala Delux Düğün salonunda düzenlenen iftar programına Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçiftçi, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Şube Başkanı Şenol Korkmaz, Verenel Derneği Şube Başkanı Serdar Seyirden, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, yetim ve öksüzlerin aileleri ve davetliler katıldı.

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programı öncesinde yetim ve çocuklar için sinema etkinliği programı düzenlendi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, iftar programına aileleri masalarında ziyaret ederek yetim ve öksüzler çocuklarla sohbet etti. Başkan Dinçer, yetim çocukların inancımızdaki önemine vurgu yaparak yetimlerin yanında olmaya gayret ettiklerini dile getirdi. Ezanın okunmasının ardından Başkan Dinçer, yetim ve öksüz çocuklarla her birlikte iftarını açtı.

İftar programı sonrasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dinçer, Belediyenin toplumun her kesimiyle birlikte dezavantajlı kesimlerini kucaklayabilecek çalışma yürüttüklerini söyledi. Davete katılan herkesin Ramazan ayını kutlayan Başkan Dinçer, konuşmasının devamında; “Bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize hoş geldiniz diyor, Rabbimden tuttuğumuz oruçları kabul etmesini temenni ediyorum.

Biz Yetim bir peygamberin ümmeti olarak bugün burada yetim ve öksüz kardeşlerimizle birarada bulunuyoruz. Başta hükümetimiz olmak üzere bizlerde yerel yönetimler olarak yetim kalmış çocuklarımıza şefkat elini uzatmakta tereddüt etmiyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada her zaman onların yanındayız. Her türlü ihtiyaçlarını da karşılamaya hazırız.

Biliyorsunuz Yetim Koordinasyon merkezimizi geçtiğimiz yıllarda açılışını yaparak hizmetinize sunmuştuk. Çok faydalı hizmetler yaptığını yakinen takip ediyorum.

İçinde bulunduğumuz kutlu ve mübarek Ramazan Ayı vesilesi ile yetim çocuklarımızın başını okşamak ve yüzlerini güldürmek paha biçilemez olduğunu düşünüyorum. Yetim çocuklarımız ile yeryüzünde korunmaya muhtaç çocuklarımızı en içten dileklerimle selamlıyor, yetim çocuklarımız için dünyanın her yerinde fedakâr çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarına (STK) da teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

İHH Şube Başkanı Şenol Korkmaz ve Verenel Derneği Başkanı Serdar Seyirden birer konuşma yaparak yetim çocuklar konusunda hassasiyet gösteren ve desteklerini hiçbir zaman esirmeyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür etti.

İftar saatinden sonra programa katılan yetim ve öksüz çocukların eğlenmesi için küçük gösteriler yapıldı.