DOWN SENDROMLULAR MİLLİ TAKIM KALECİSİ HÜSEYİN DİNÇ’E COŞKULU KARŞILAMA

“BİR KEZ DAHA GURURLANDIK”

Peru’nun Lima şehrinde düzenlenen Down Sendromlular Futsal Dünya Şampiyonası’nda dünya 3’üncülüğü ile ülkemize dönen Futsal Milli Takımımız Kalecisi Hüseyin Dinç, memleketi Aksaray’da coşkuyla karşılandı.

Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi önünde davul ve zurnalarla coşkulu şekilde karşılanan özel sporcumuz, Futsal Milli Takımı Kalecisi Hüseyin Dinç, duygulu anlar yaşadı.

Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Belediye Meclis Üyesi Cem Elibol, engelli dernek başkanları, Engelli Koordinasyon Merkezi özel sporcuları ve Aksaray Gençlik Merkezi bünyesinde sporcuların katıldığı karşılama töreninde renkli görüntülere sahne olundu.

Engelli Koordinasyon Merkezi önünde davul, zurna ve çiçeklerle karşılanan Milli Takım Kalecisi Hüseyin Dinç, zeybek oynayarak sevincini yansıttı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ve Belediye Meclis Üyesi Cem Elibol milli sporcuyu kucaklayarak tebrik ettiler. Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya, Hüseyin’in bu başarısının diğer engelli bireylere örnek teşkil ettiğini söyledi.

Milli sporcunun annesi Aysel ve babası Hasan Dinç, çocuklarını bu mutlu günde yalnız bırakmadı. Anne Aysel Dinç, “Özel çocuk anne-babaları, çocuklarının arkasında durursa çok şey değişebiliyor. Bizlere her konuda destek veren Belediye Başkanımız Evren Dinçer Bey’e, Valimize ve antrenörlerine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Oğlumu aralarına aldılar, bugünlere getirdiler.” şeklinde konuştu.

Karşılama törenine katılan Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Çelik ise “Hüseyin bizi bir kez daha gururlandırdı. Futsal Milli Takımımız, Dünya 3’üncülüğü ile ülkemizi sevince boğdular. Milli Takım Kalecimiz Hüseyin, Aksaray’ımızın değil ülkemizin gururu oldu. Başarılarının devamını diliyor, en büyük destekçisi anne ve babası olmak üzere takım arkadaşları ve antrenörlerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.