KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE YIKIM İŞLEMLERİNE ARALIKSIZ DEVAM EDİLİYOR

BAŞKAN DİNÇER; “KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMİZİ HIZLA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Şehrin kalbinde gerçekleştirilen Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.  Bilgilendirme ve talep toplama işlemlerine devam eden Belediye ekipleri anlaşma sağladığı hak sahiplerinin yapılarında da yıkım işlemlerini gerçekleştiriyor.

Hamidiye Mahallesinde belirlenen konutlarda yıkım işlemleri gerçekleştiren Belediye ekipleri iş makinaları ile görüntü ve gürültü kirliliğini en aza indirgeyecek biçimde çalışıyor. Çarşı merkezinde gerçekleşen yıkımlarda toz bulutu oluşturmamak ve vatandaşlara rahatsızlık vermemek adına sulama eşliğinde yıkım gerçekleştiriliyor.

Belirlenen rezerv yapı alanı içerisinde evinde yıkım işlemi gerçekleştirilen vatandaşları mağdur etmemek adına kira yardımında da bulunuluyor. Toplam proje alanı olarak belirlenen 2.25 hektarlık alanda bulunan 656 bağımsız birimde dönüşüm gerçekleştiriliyor.

556 hak sahibinin bulunduğu proje, 2 ada ve 13 blok şeklinde şehrin kalbinde hayata geçirilecektir. Kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında 25 metrelik yeni bir caddesi ve alanın tamamını kapsayacak 2 katlı oto parkı ile Hamidiye Mahallemiz yeni yaşam merkezi haline gelecek.

Vatandaşların güvenli sağlıklı ve kaliteli ortamlarda barınma ihtiyacının karşılanması adına başlatılan kentsel dönüşüm projesi ile şehir merkezinde modern konutlar, kullanışlı ticari alanlar ve ofisler hayata geçirilecek. Mevcutta yeşil alan varlığının olmayan Hamidiye Mahallesinde oluşturulacak yeşil alanlarda yüzlerce ağacı toprakla buluşturulacak.