BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER MELİK MAHMUT GAZİ HANGAH’INDA İNCELEMELERDE BULUNDU

“BAŞKAN DİNÇER; “ECDAT YADİGARI ESERLERİMİZİN AYAĞA KALDIRILDIĞINI GÖRMEK GURUR VERİCİ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer restorasyon çalışmaları tamamlanan Melik Mahmut Gazi Hangah’ında incelemelerde bulundu.

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde çeşitli işlevlerde kullanılan Hangah aslına uygun olarak restore edildi.  Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de tarihe ışık tutan bu yapının restore edilmesinin ardından ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Halk arasında Darphane olarak bilinen Melik Mahmut Gazi Hangahında çalışmalar büyük bir titizlikle gerçekleştirildi. 800 yıllık tarihi geçmişe sahip olan hangahda ilk olarak kazı çalışmaları yapıldı. Kazı çalışmalarının ardından açığa çıkan bu tarihi yapı dönemin mimari özellikleri dikkate alınarak restore edildi.

Aksaray Belediyesi’nin girişimleri sonucu yeniden ayağa kaldırılan Melik Mahmut Gazi Hangahı kültürel faaliyetlerde kullanılacağı bilgisi paylaşıldı.

Tarihi yapıları gelecek nesillere ulaştırmak için birçok çalışma yapan Aksaray Belediyesi, II. Kılıçarslan türbesi ve köşkü, tarihi Kılıçarslan hamamı, Kalanlar Köprüsü, Şeyh Hamza Baba Türbesi ve Hasas Baba Türbesi gibi birçok alanda restorasyon çalışması yapmıştı. Tarihi mekanların gün yüzüne çıkartılması kapsamında yapılan çalışmalara Melik Mahmut Gazi Hangahında yapılan restorasyonlarla bir yenisi daha eklendi.

Melik Mahmut Gazi Hangahında yapılan restorasyon çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada ecdat yadigarı birçok eser gibi halk arasında darphane olarak bilinen Melik Mahmut Gazi Hangahının da ayağa kaldırılmasının gurur verici olduğunu belirtti. Başkan Dinçer, şehrin tüm değerlerini gün yüzüne çıkarttıklarını vurguladı. Hangahta restorasyon çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.