KİTAP KONAKLARINDA İNŞAAT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

BAŞKAN DİNÇER; “KİTAP KONAKLARIMIZI GENÇLERİMİZİN İSTEĞİNE GÖRE DİZAYN ETTİK”

Aksaray Belediyesi tarafından Paşacık, Hasas ve TOKİ Cumhuriyet Mahallelerinde yapımına başlanılan kitap konaklarında inşaat çalışmaları tamamlandı.

Şehrin merkezi noktasında Belediyeye ait olan Nuri Yazıcı Kitap Konağı’na öğrenciler yoğun ilgi gösteriyordu. Öğrencilerin gösterdiği bu yoğun ilgiye kayıtsız kalmayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yeni kitap konaklarının hayata geçirileceğinin müjdesini gençlerle paylaşmıştı. Başkan Dinçer’in yeni kitap konaklarını duyurmasından kısa bir süre sonra Paşacık, Hasas, TOKİ Cumhuriyet mahalleleri olmak üzere 3 farklı noktada aynı anda inşaat çalışmaları başlatıldı.

Nuri Yazıcı Kitap Konağında olduğu gibi yeni kitap konakları da 2 kattan oluşacak biçimde ve 360 metrekarelik alanda hizmet verecek tipte tasarlandı. Modern mimari yapısı ile gençlerin ilgileri göz önünde bulundurularak inşa edilen kitap konaklarında inşaat çalışmaları tamamlandı.

Paşacık, Hasas ve TOKİ Cumhuriyet Kitap Konaklarında; kütüphane, çalışma odaları, grup çalışma odaları, bilgisayar odaları ile kafeterya bulunuyor. İç mekânın şık, konforlu, sağlıklı ve işlevselliğindeki iç mimari inceliğiyle öğrencilere rahat çalışma imkânı sunacak.

Özellikle gençlerden kitap konakları noktasında yoğun talep aldıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada gençlerin isteklerini karşılıksız bırakmadıklarını ifade etti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında yeni kitap konaklarının gençlerin ilgisini çekebilecek niteliklerle dizayn ettiklerini duyurdu.