PROJE ALANININ TAMAMINA 2 KATLI YERALTI OTOPARKI YAPILACAK

HAMİDİYE MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE YIKIMLAR VE MOLOZ KALDIRMA EŞ ZAMANLI DEVAM EDİYOR

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile Hamidiye Mahallesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak olan oto park ile kent merkezindeki trafik yoğunluğu önlenecek.

Şehrin en eski mahallelerinden olan Hamidiye Mahallesinde başlatılan kentsel dönüşüm, binaların eski ve plansız olması, kent estetiğine yakışmayacak yapılaşmaların bulunması alt yapıda yaşanan zorluklar ve yeşil alan oluşturulamaması gibi nedenlerle gerekli görülmüştü.

Hamidiye Mahallesinde kentsel dönüşümü zorunlu hale getiren bir diğer etmen ise oto park eksikliği olarak biliniyor. Kentin çehresini değiştirecek olan bu proje ile yapılacak olan iki katlı oto park hem mahalle sakinlerinin hem de şehir merkezindeki sürücülerin park ihtiyacını karşılayacak.

Kentsel dönüşüm projesi ile 2.25 hektarlık inşaat alanında yapılacak olan blokların altına iki katlı olarak oto park inşa edilecek. Proje ile yapılacak olan geniş yollar ve 25 metrelik yeni cadde güvenli, konforlu ve hızlı ulaşım imkânı sunulurken yaklaşık 550 araçlık oto park ile de trafik yoğunluğunun önüne geçilecek.

Hamidiye Mahallesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesinde yıkım işlemlerinin hızla devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şehir merkezinde trafik yoğunluğuna neden olan bir eksikliğin kentsel dönüşüm projesi ile giderilebileceğini belirtti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemiz ile şehir merkezindeki trafik yoğunluklarının önüne geçebilmek adına 2 kattan oluşan oto park projesini de projemiz dahilinde gerçekleştireceğiz. En yoğun ve en eski mahallelerimizden olan Hamidiye Mahallesinde vatandaşlarımıza güvenli, konforlu ve kolay ulaşım imkanı sunacağız.” Dedi.