BELEDİYE BAŞKANI EŞİ MERVE DİNÇER ENGELLİ ve YETİM KOORDİNASYON MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

“ENGELLERİ HEP BİRLİKTE AŞABİLİRİZ”

“ENGELLİ VE YETİM ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in eşi Merve Dinçer ve belediye başkan yardımcılarının eşleri Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ve İHH Yetim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Merve Dinçer, toplumun dezavantajlı kesimleri olan engelli ve yardıma muhtaç ailelerin her zaman yanında olduklarını dile getirdi.

Merve Dinçer’in ziyaretinin ilk durağı Engelli Koordinasyon Merkezi oldu. Engelli Koordinasyon Merkezi bünyesinde gerçekleşen etkinlik ve faaliyetler hakkında bilgiler alan Merve Dinçer, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya, Aksaray’daki engelli derneklerinin ilk kez tek çatı altında toplandığını ve dernekler arasında koordinasyonun bu merkezden yönetildiğini aktardı.

Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’nde engelli birey ve özel öğrenciler için birçok faaliyet yürütüldüğünü belirten Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya, engelli bireylerin her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirdi.

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı süren Engelsiz Yaşam Merkezi’nin daha kapsamlı olduğunu söyleyen Merve Dinçer, yaşam merkezinin tamamlandığında engelli bireyler ve ailelerine daha iyi imkânlar sunulacağına dikkat çekti.

Engelli Koordinasyon Merkezi’nden sonra İHH Yetim Koordinasyon Merkezi’ni de ziyaret eden Merve Dinçer, Yetim Koordinasyon Merkezi yöneticisinden yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler aldı. Yetim Koordinasyon Merkezi’nde gönüllü olarak çalışan ve yetim çocuklar için örülen ürünleri inceleyen Merve Dinçer; “Yetim, şehit ve kimsesiz çocuklar yararına özveriyle yapılan el emeği göz nuru ürünler için gönüllü bayanlarımıza teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Karşılık beklemeden yaptığınız işi oldukça önemsiyoruz. Fedakârlık gerektiren çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Merve Dinçer, ziyaret sonunda İHH Yetim Koordinasyon gönüllüleriyle sohbet etti. Gönüllülerle birlikte yetim çocuklar için örgü ördü.