AKSARAY BELEDİYESİ KURU PEYZAJ İLE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPIYOR

AKSARAY BELEDİYESİ KURU PEYZAJ ÇALIŞMASIYLA SU TASARRUFU SAĞLAYACAK

Aksaray Belediyesi, şehrin birçok noktasında modern şehir anlayışı doğrultusunda kuru peyzaj yöntemiyle dekoratif çevre düzenlemesi gerçekleştiriyor.

Aksaray’ın ülkemizde en az yağış alan bölgeler arasında gösterilen Tuz Gölü Havzası’nda bulunması nedeniyle Aksaray Belediyesi, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarında kuru peyzaj malzemesi kullanarak su tasarrufuna dikkat çekiyor.

Aksaray Belediyesi, cadde ve bulvarlardaki orta refüjlerde su tüketimini azaltmak ve gelişmiş şehirleşme modelini uygulamak için ağırlıklı olarak kuru peyzaj uygulamasına yönelmeye başladı.

Şehirde birçok kavşakta renkli dolomit ve podima taşlarla görsel olarak modern kavşak uygulaması sürdüren Belediye ekipleri, renkli çakıl taşları ve cüruflarla orta refüjleri süslemeye başladı. Su tasarrufuna azami ölçüde katkı sağlayan yeni orta refüj düzenlemesi, peyzaj düzenlemelerinde de yaygın şekilde kullanılmaya başlandı.

Aksaray Belediyesi, çevre düzenlemelerinde son yıllarda sıkça tercih edilen kuru peyzaj çalışmasında renkli çakıl taşlarını alternatif ürün olarak kullanmaya başladı.