AKSARAY BELEDİYESİ, METRUK BİNA YIKIMINI SÜRDÜRÜYOR

Aksaray Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk yapıların yıkım işlemlerini sürdürüyor. Ekipler, mülk sahibinin de talebi üzerine Pınar Mahallesi'nde bulunan metruk binayı yıktı.

Aksaray Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerinde mülk sahipleri ve mahalle sakinlerinin metruk bina yıkım taleplerini değerlendirmeye alıyor. Belediye ekipleri, yasal prosedürlerin tamamlanması sonucunda da binaların yıkımını gerçekleştiriyor. Aksaray Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Pınar Mahallesi’nde çevre kirliliğine yol açan ve sahipleri tarafından kullanılmayan binanın yıkımını yaptı.

Yıkım çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülürken, Emniyet Müdürlüğü ile Zabıta ve Trafik Müdürlüğü ekipleriyle de yıkım noktalarında gerekli güvenlik tedbirleri alıyor. İtfaiye ekipleri toz ve dumanın etrafa yayılmaması için tazyikli sulama yapıyor.

Belediye ekipleri, şehri güvenliğinin korunması ve şehrin modern yapısının sağlanması amacıyla metruk bina yıkımların süreceğini bildirdi.