YENİ SANAYİ SİTESİ'NDE ÇARKLAR DÖNMEYE BAŞLADI

YENİ SANAYİ SİTESİNE ESNAFLAR TAŞINMAYA DEVAM EDİYOR

Aksaray Belediyesi ve TOKİ iş birliğinde tamamlanan Aksaray Yeni Sanayi Sitesi’nde anahtar tesliminden sonra taşınmalar başladı. TOKİ’nin yaptığı en büyük sanayi siteleri arasında yer alan 3 milyon metrekarelik inşaat sahasına sahip Aksaray Yeni Sanayi Sitesi’nde 1620 dükkân yer alıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan Aksaray Yeni Sanayi Sitesi’nde 2021 yılının son çeyreğinde hak sahiplerine anahtar teslimi başlamış ve anahtar teslimi etap etap gerçekleşmişti. Altyapı ve üst yapı çalışmaları tamamlanan Sanayi Sitesi’ne sanayi esnafları taşınmaya başladı.

Aksaray Belediyesi’nin girişimleriyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yeni Sanayi’nin E-90 Karayolu bağlantı yolunda kavşak çalışması tamamlandı. Sanayi Sitesi’nin bağlantı yolları ile site içi geniş cadde ve yollar ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak. Sanayi Sitesi’nde güvenliği sağlamak amacıyla giriş çıkışlara 4 adet güvenlik binası inşa edildi. Site içerisinde altyapı çalışmalarından sonra üstyapıda da yer alan çevre ve peyzaj düzenlemesi ile park alanları tamamlandı.

TOKİ aracılığı ile yapılan ve örnek projeler arasında gösterilen Aksaray Yeni Sanayi Sitesi’nde imalat sanayi ve üretim sektörü olmak üzere birçok alanda hizmet sunacak. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Yeni Sanayi Sitesi’nde tüm çalışmaların tamamlanarak taşınma için uygun koşulların sağlandığını bildirdi. Anahtar teslim sürecinin tamamlandığını sözlerine ekleyen Başkan Dinçer; “Esnaflarımız artık yeni işyerlerine taşınmaya başladı.” dedi.

Yeni Sanayi Sitesi’nin bölgesel gelişmenin yanında istihdama ve ekonomiye katkı sunacağını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “TOKİ işbirliği ile günümüz şartlarına uygun olarak inşa edilen sanayi sitemiz modern yüzüyle uzun yıllar şehrimize hizmet edecek. Yeni Sanayi Sitemiz esnaflarımıza daha uygun koşullarda çalışma imkânı sunuyor. Esnaflarımızın yeni işyerlerinde hizmet kalitesi iyileşecek ve üretimde verimlilik artmış olacak.

Türkiye’nin örnek projeleri arasında yer alan Aksaray Yeni Sanayi Sitesi’nin istihdam başta olmak üzere, bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak. Şehrimizin önemli yatırımları arasında yer alan Sanayi Sitemizde, esnaflarımız daha sağlıklı ve temiz ortamlarda hizmet verecek. Aksaray’ımıza kazandırdığımız Sanayi Sitemiz şehrimizin prestijine katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.