AKSARAY BELEDİYESİ’NİN GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ MALİYETİNİ YAKALADI

BAŞKAN DİNÇER, “TESİSİMİZ 2 YILDA KENDİ MALİYETİNİ KARŞILADI”

“KAYNAKLARIMIZI VERİMLİ KULLANARAK ENERJİ ÜRETİYORUZ”

Aksaray Belediyesi’nin doğal kaynakları enerjiye dönüştürmek amacıyla 2020 yılında Kapalı Salı Semt Pazarı çatısına kurduğu Güneş Enerji Santrali’ndeki enerji üretimi 2 yılda kendi maliyetini karşıladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in üzerinde hassasiyetle durduğu projeler arasında yer alan Salı Pazarı çatısına kurulan Güneş Enerji Santrali (GES), 2020 yılı içinde devreye alınmıştı. Başkan Dinçer’in hem yenilenebilir enerji kaynaklarından üst seviyede faydalanmak hem de Belediye bütçesine katkı sağlamak için 2 yıl önce tamamladığı Güneş Enerji Santrali’nde elektrik üretimi devam ediyor. Sürdürülebilir enerji kaynakları arasında en çok tercih edilen GES, çevre dostu proje olduğu kadar doğa bilincimin oluşması ve girişimcilere örnek olması açısından önem arz ediyor.

Yenilenebilir enerji elde etmek için birçok alternatiflerin düşünüldüğünü belirten Başkan Dinçer, Salı Pazarı çatısındaki güneş panellerinden ciddi manada verim sağlandığını kaydetti. Salı Pazarı çatısının fonksiyonel hale getirerek enerji tesisine dönüştüğünü aktaran Başkan Dinçer, yaptığı değerlendirmede; “Salı Pazarı çatısına kurduğumuz GES ile şehir merkezinde yer işgali yapmadan semt pazarının çatısını değerlendirmiş olduk.” dedi.

Tesisin 2 yılda kendi maliyetini karşıladığının altını çizen Başkan Dinçer; “2020 yılında 3,5 milyon liraya mâl olan Güneş Enerji Santrali’nden toplamda 3,5 milyon gelir elde ederek santralimiz maliyetini karşılamış oldu. Bundan sonra santralden üretilen elektriğin getirisi belediyemiz kasasına ek gelir sağlayacak. Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmaya, üretmeye ve şehrimize değer katan projeler yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi kaynakları ile tamamlanan GES projesi ile yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile çevrenin korunması ve sürdürülebilir çevre yönetiminin sağlandığını söyledi.