AKSARAY BELEDİYESİ PERSONELLERİNE MADDE BAĞIMLILIĞI KONUSUNDA EĞİTİM SEMİNERİ

“EN İYİ NARKOTİK POLİSİ, ANNELERİMİZ”

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, farkındalık projesi olan ‘Madde Bağımlılığı’ konusunda Belediye personellerine yönelik eğitim semineri gerçekleştirdi. 3 oturum halinde gerçekleşen seminerde anne ve anne adayları ile ebeveynlerin uyuşturucu ile mücadelede alması gereken önlemler konusunda önemli bilgiler paylaşıldı.

Aksaray Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen 3 oturum halinde düzenlenen eğitim seminerinin ilki bayan personellere yönelik gerçekleşti. “En İyi Narkotik Polisi: Anne” teması ile başlayan seminerde anne ve anne adaylarına uyuşturucu ile mücadelede annelerin rolüne dikkat çekildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personelleri, çocukların ve gençlerin madde kullanımından uzak tutulması konusunda özellikle annelerin çok dikkatli davranması gerektiğini hatırlattılar. Bağımlı birçok gencin, evlerinde kullandıkları maddeleri yine evin çeşitli yerlerinde saklama ihtiyacı duyduğu, bu tür durumla karşılaşan anne ve babaların alacakları önlemler sırasıyla anlatıldı.

Ailelerin madde bağımlılığını çocuklarına yakıştırmadıklarının anlatıldığı seminerde; Madde bağımlısı bireylerde gözle görülür değişimler olduğunu belirten Narkotik polisleri, anne-babaların çocuklarını takip etmelerini, bağımlı olunmadan kullanımın fark edilmesi ve erken müdahalenin hayat kurtaracağı bilgisini verdiler.

Çocuklarıyla ilgilenmeyen ebeveynlerin çocuklarının, madde kullanmaya yatkın olduklarını söyleyen Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; “Çocuklar, merak duygusu, arkadaş teşviki, kişisel veya ailesel sorunlardan ötürü maddeyi kullanıyorlar. Bir kereden bir şey olmaz diyerek başlanılan kullanım daha sonra bağımlılık derecesine dönüşüyor. İnsan sağlığını doğrudan bozan madde kullanımının kişinin ailesine zarar verdiği gibi çevresini de olumsuz yönde etkiliyor. Bu kişiler kendilerini toplumdan soyutlama eğilimi gösteriyorlar.” şeklinde konuştular.

“UYUMA” TELEFON UYGULAMASI İLE HER AN YANINIZDAYIZ”

Konferansta İçişleri Bakanlığının Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu olan ‘UYUMA’ akıllı telefon uygulaması da tanıtıldı. Akıllı cep telefonlarına ücretsiz indirilebilen Uyuşturucu ile Mücadele Uygulaması (UYUMA) aracılığı ile bildirim yapılan noktaya polis ekiplerinin en kısa zamanda gelerek olay ya da şahıslara müdahale edebileceği bir kez daha vurgulandı. Ayrıca ihbarda bulunan vatandaşın kişisel bilgilerinin gizli tutulduğu ve uygulamayı kullanılırken telefonun konumunun açık olması gerektiği bildirildi.

Konferansın sonunda video gösterimi yapılarak katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile seminer son buldu.