AKSARAY BELEDİYESİ ENGELLİ AKÜLÜ ARAÇLARI İÇİN ŞARJ İSTASYONLARI KURDU

BAŞKAN DİNÇER “ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYORUZ”

Engelli birey ve ailelerin hayatını her anlamda kolaylaştıran Aksaray Belediyesi, şehir genelindeki akülü araç şarj istasyon sayısını arttırdı. Aksaray Belediyesi, engelsiz şehir ilkesiyle gerçekleştirdiği projeler kapsamında akülü sandalye kullanan engelli vatandaşlara şarj istasyonunu yaygınlaştırarak engelsiz yaşam hakkını destekliyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, engelli vatandaşların sosyal yaşantılarının etkileyen olumsuzlukları en aza indirmeyi hedeflediklerinin altını çizerek şehrin muhtelif noktalarına engelli araç şarj istasyonu kurduklarını söyledi. Akülü araç kullanan engelli bireylerin günlük yaşam akışlarının kesintiye uğramaması için gerekli görülen noktalara şarj istasyonu kurulduğu ifade eden Başkan Dinçer, “Engellilerimiz, şarj sorunu yaşamadan daha aktif olarak hayatlarını sürdürecekler” açıklamasında bulundu.

Aksaray Belediyesi tarafından Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 tane olmak üzere Ulu Cami, Kılıçarslan Parkı, TOKİ Gençosman, Efor, Adese, Engelli Koordinasyon Merkezi, Valilik Binası ve Valilik Ek Binası ile Belediye Binası önüne birer tane olmak üzere toplam da 11 tane akülü sandalye şarj istasyonları ile Aksaray Belediyesi engelli bireylere hizmet veriyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Engelli vatandaşlarımız bu kurduğumuz istasyonlar ile akülü sandalyelerinde şarj problemi yaşamadan kesintisiz ulaşım sağlayabilecekler. Bizler şarj istasyonlarımızı konumlandırırken vatandaşlarımızın yoğun kullandıkları yerler ve rahatlıkla erişim sağlayabilecekleri noktaları seçtik.

Engelli ve engelli yakınlarının yaşamlarını kolaylaştıracak akülü sandalye şarj istasyonları ile bireyler dışarıya çıktıklarında endişe etmelerini azaltarak eve dönüşlerini rahatlıkla gerçekleştirebilecekler. Sosyal yaşantılarını böylelikle gönül rahatlığıyla devam edebilecekler. Engelli bireylerimizin ihtiyaçlarına karşılık veren akülü sandalye şarj istasyonlarımızın sayısını arttırmayı hedefleyerek şehir genelinde yaygınlaştıracağız. Projelerimizde engelli vatandaşlarımız hep önceliğimiz oluyor. Belediye olarak Engelsiz Yaşam Merkezi’mizi yapıyoruz, tamamladıktan sonra hem birey hem de yakınlarının yaşamına dokunarak yardımcı olacak. ” ifadelerini kullandı.