YENİ SANAYİ SİTESİNE ULAŞIM AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE KOLAYLAŞTIRILDI

BAŞKAN DİNÇER; “YENİ DÜZENLEMELER VE UYGULAMALARLA ŞEHRİMİZİN GELİŞMESİNE HIZ KAZANDIRIYORUZ”

TOKİ ve Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Küçük Sanayi Sitesinin, E-90 yolu ile bağlantısı için akıllı kavşak çalışması tamamlandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, vatandaşlara hızlı kaliteli ve güvenli ulaşım imkânı sunmak için şehrin birçok noktasında yeni bulvar yapımı, yol ağlarının genişletilmesi ve alternatif ulaşım imkanlarının sunulması amacı ile çalışmalar yaptı. Yeni Sanayi Sitesinin inşaat çalışmalarının tamamlanması ve hak sahiplerinin iş yerlerinde faaliyetlerine başlaması ile bölgede trafik yoğunluğunun artabileceğini göz önünde bulundurarak birtakım düzenlemeler başlatıldı.

Başkan Dinçer’in talimatları ile daha önce daha önce makas mevkiinde akıllı sinyalizasyon çalışması yapılmış sürücüler ve yayalar tarafından güvenle kullanılmaya başlanılmıştı. Akıllı sinyalizasyon sistemleri ile şehrin birçok noktasında güvenli ulaşım imkânı sunmayı planlayan Belediye ekipleri E-90 Karayolu ve Yeni Sanayi Sitesi girişinde de akıllı sinyalizasyon sistemi ve yolda düzenleme çalışmasında başlattığı çalışmayı tamamladı.

Yapılan bu düzenleme ile mevcutta 4 şerit yol, genişletme çalışması yapılarak 8-10 şeride çıkartıldı. Bu sayede güvenli ve hızlı bir trafik akışı sağlanarak beklemeler en aza indirildi. Trafikte güvenlik artırılarak ulaşım imkânı da kolaylaştırılmış olundu.