Haber

AKSARAY BELEDİYESİ 2021 YILINDA 4503 TON PLASTİK ATIĞI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRDI

AKSARAY BELEDİYESİ 2021 YILINDA 4503 TON PLASTİK ATIĞI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRDI

 

BAŞKAN DİNÇER; “GELECEK NESİLLERE YAŞANABİLİR BİR DÜNYA BIRAKMALIYIZ”

 

Aksaray Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi”ne büyük destek veriyor. Proje kapsamında 2021 yılında Aksaray’da 4503 ton plastik atık geri dönüşüme kazandırıldı.

Aksaray Belediyesi, ortaya çıkan tüm uygun atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını hedefliyor. Çünkü geri dönüşüm sayesinde hem doğa korunuyor hem de israfın önüne geçiliyor. Bu doğrultuda çalışmalarını yoğunlaştıran belediye ekipleri, 2021 yılı boyunca kâğıt, metal, plastik, cam, pil, yağ ve tekstil türlerinde atıkları geri dönüşümünü sağladı.

Atıkların Doğaya Zarar Vermesi Engelleniyor

Plâstik atıklar 100 yıllar boyunca yok olmuyor, 1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor, atık piller ise kimyasallar salarak toprağı ve suyu zehirliyor. Aksaray Belediyesi, tüm bunların önüne geçmek amacıyla, 2021 yılında 6122 ton kâğıt, 4503 ton plastik,  1455 ton metali ve  8 bin 400 litre atık yağ ve 2000 kg atık pili geri dönüşüme kazandırdı.

Atık Ayrıştırma Ve Ayırma Tesisi Kuruldu

Aksaray’ın kalabalık bir nüfusa ve yoğun üretim faaliyetlerine sahip olması, yüksek miktarda atığın ortaya çıkmasına yol açıyor. Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer talimatları ile, atıkların doğru değerlendirilmesi amacıyla atık ayrıştırma merkezi (TAT) kuruldu.

 

‘Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmalıyız’

"Sıfır Atık" projesinin uygulanmasında herkese büyük sorumluluk düştüğünü belirten, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer,“Sıfır Atık kavramının daha net anlaşılması ve atık bilincinin şehrimizde yaygınlaşması için çalışıyoruz. Aksaray’da geri dönüştürülebilir veya yenilenebilir malzemeler kullanılmasını sağlamak istiyoruz. Her atık çöp değildir! Bu bilinçle evdeki atıkları cinsine göre ayırıp geri dönüşüm araçlarına bırakabilir ya da atık kumbaralarımıza atabilirsiniz. Bizim için atıkların ayrıştırılması da büyük önem arz ediyor. Bu çerçevede biz de artık evlerden dönüştürülebilir atıkları topluyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak hepimizin görevidir.” dedi.