BAŞKAN DİNÇER; "AKSARAY'DA BÜYÜK DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR"

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU; "PROJENİN VE BAŞKANIMIZIN DESTEKCİSİYİZ"

"HAMİDİYE MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ LANSMAN TOPLANTISI YAPILDI"

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile Hamidiye Mahallesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesinin lansman toplantısı Aksaray Bilim Merkezinde gerçekleştirildi.

Projenin tüm detaylarının tanıtıldığı toplantıya Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Ak Parti teşkilat mensupları, il genel meclis üyeleri Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, oda başkanları ve basın mensupları katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Aksaray Bilim Merkezinde projeye ait görselleri, projenin teknik özellikleri ve süreci hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Şehrin en kapsamlı ilk kentsel dönüşüm projesini katılımcılara aktaran Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şehrimizde kentsel dönüşümün öneminden bahsetti. Başkan Dinçer, Kentsel dönüşümün yapıldığı bölgelerde olası doğal afetlerde can ve mal kayıplarının önlendiğine dikkat çekti.

“Dönüşümü Şehrin Kalbinden Başlattık”

Şehrin en eski yerleşim birimlerinden biri olan Hamidiye Mahallesinin kentsel dönüşüm rezerv alanı olarak belirlenmesine değinen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu açıklamalarda bulundu; “Peki kentsel dönüşümde neden Hamidiye Mahallesini seçtik. Çünkü Hamidiye Mahallesi şehrin kalbi olan kent meydanına 100 metre, şehrin en kalabalık caddesi olan bankalar caddesine sadece 50 metre uzaklıkta ve belediye binamıza 200 metre mesafede yani şehrin merkezi burası. Olası bir yangın durumunda gece itfaiyenin girmesi mümkün değil bir hasta olsa ambulans giremiyor. Dar sokaklar, sağlıksız yapılar ve binalar artık ömrünü tamamlamış. Vatandaşlarımız için büyük risk teşkil ediyor.

Seçimden önce, 2019 yılı mart ayında Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum ile Hamidiye Mahallemizde yaptığımız alan gezisinde projemizi bizzat kendisine anlatmıştık. Kendisi bizzat gerekli talimatları vererek Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Rezerv alanı olarak ilan edildi.  Çalışmalarımıza seçimden sonra ağırlık vererek vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacı ile kurduğumuz proje bilgilendirme ofisi ile mahalle sakinlerimizin görüşlerini aldık. Projenin içeriği hakkında mahalle sakinlerimizi bilgilendirdik. Projede ilk yıkımı geçen sene 40 yıldır yıkılmayı bekleyen halk arasında ucube bina olarak nitelendirilen bir binayı yıkarak başladık. Aslında yıkılan sadece o bina değildi. Kentsel dönüşümle ilgili Aksaray’daki tabularda bu binayla birlikte yıkılmıştı. Bu işte bizim ne kadar kararlı olduğumuzu gösteriyordu.” Şeklinde ifade etti.

“Kentsel Dönüşümü Mahalle Sakinlerimizle istişare içerisinde Gerçekleştiriyoruz”

Kentsel dönüşüm projesinin uzun bir süreç gerektirdiğini vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer projenin içeriği hakkında şu açıklamalarda bulunda bulundu; “Belirlenen rezerv yapı alanı içerisinde bulunan 80 adet yapıda ilk yıkım işlemlerini geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdik. Bu süreçte vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına kira yardımında da bulunacağız. Toplam proje alanı olarak belirlenen 2.25 hektarlık alanda bulunan 656 bağımsız birimde dönüşüm gerçekleştireceğiz. 556 hak sahibinin bulunduğu proje, 2 ada ve 13 blok şeklinde şehrin kalbinde hayata geçirilecektir. Kentsel dönüşüm projemiz tamamlandığında 25 metrelik yeni bir caddesi ve alanın tamamını kapsayacak 2 katlı oto parkı ile Hamidiye Mahallemiz yeni yaşam merkezi haline gelecek.

Vatandaşlarımız güvenli sağlıklı ve kaliteli ortamlarda barınma ihtiyacının karşılanması adına 274 konut bağımsız birim, 181 ticaret bağımsız birim ve 126 ofis bağımsız birim hayata geçirilecek. Mevcutta yeşil alan varlığının olmadığını bildiğimiz Hamidiye Mahallemizde oluşturacağımız yeşil alanlarda yüzlerce ağacı toprakla buluşturacağız. “Dedi

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ardından kentsel dönüşüm projelerini değerlendiren Milletvekili Cengiz Aydoğdu kentsel dönüşüm projesinin şehre estetik katacağı vurgusunda bulundu Milletvekili Aydoğdu konuşmasının devamında ifadelere yer verdi; “Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer’e ve projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tür projelerle Aksaray önümüzdeki tarihlerde büyükşehir görünümü kazanacak. Aksaray artık bir dönüşüm yaşadı. Bu heyecanı bütün Aksaray’ın hissetmesi yaşaması doğru aksettirilmesi önemlidir. Hepimiz Belediye Başkanımızın destekçisiyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun konuşmalarının ardından Hamidiye Mahallesi Muhtarı Şaduman Singin Hamidiye Mahallesinin en eski mahallelerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Muhtar Singin, Kentsel Dönüşüm projesinin Hamidiye Mahallesinden başlamasından dolayı duyduğu mutluluğu paylaştı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kentsel dönüşüm Projesi lansman toplantısında Başkan Dinçer’i dinleyen vatandaşlar şehrin geleceği için dönüşümün biran önce yapılması gerektiğini ifade ettiler. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e şehrin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmesinden dolayı teşekkür ettiler